Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicionieriaus Viktoro Babarykos štabas pranešė apie kuriamą politinę partiją

Pirmadienio vakarą Baltarusijos opozicionieriaus Viktoro Babarykos „Youtube“ kanale pasirodė vaizdo įrašas, kur jis kartu su Maryja Kalesnikava praneša kuriantys politinę partiją „Kartu“.
Viktoras Babaryka ir Maryja Kalesnikava
Viktoras Babaryka ir Maryja Kalesnikava / 15min nuotr.

„Noriu į jus kreiptis su labai svarbia iniciatyva. Mes suprantame, kad atėjo metas pratęsti mūsų kovą, tačiau jau organizuota forma, kurioje mes galėtume apjungti visus, palaikančius mūsų pusę“, – teigė V.Babaryka

Jis teigė, kad nors pranešė apie partijos kūrimą, tai, ar naujoji organizacija įgaus politinės partijos formą, paaiškės ateityje.

V.Babaryka pristatė pagrindinius naujai kuriamos partijos tikslus. Pirmasis – konstitucinės reformos įgyvendinimo užtikrinimas, o antrasis – siekis gerinti Baltarusijos ekonomiką ir užtikrinti galimybę žmonėms imtis pilietinių iniciatyvų.

VIDEO: Мы создаем партию

Opozicionierius ragino baltarusius dalyvauti iniciatyvoje bei kviesti savo draugus įsirašyti į jos veiklą.

Vaizdo įraše taip pat pasirodė ir Maryja Kalesnikava, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidento postą, vėliau suvienijusi jėgas su Veranika Capkala ir Sviatlana Cichanouskaja. Taip pat M.Kalesnikava dalyvauja opozicinės koordinacinės tarybos veikloje. Ji – V.Babarykos rinkimų štabo vadovė.

„Draugai! Aš, Marija Kalesnikava ir Viktoro Babarykos štabo nariai šiandien pranešame apie politinės partijos „Kartu“ kūrimą („Vmeste“). Per pastaruosius tris mėnesius mes visi kartu padarėme daugiau, nei per pastaruosius dvidešimt šešerius metus. Kartu surinkome daugiau, nei pusę milijonų balsų, kartu mes apsaugojome savo balsus ir kartu mes kovojome ir toliau kovojame už laisvę ir mūsų ateitį“, – teigė M.Kalesnikava.

Visoje Baltarusijoje nuo rugpjūčio 9 dieną vykusių šalies prezidento rinkimų nesiliauja protestai. Valdžios pareigūnams paskelbus, esą juos nugalėjo ilgametis šalies vadovas A.Lukašenka, į gatves išėjo šimtai tūkstančių protestuotojų.

Pirmosiomis dienomis pareigūnams brutaliai malšinant protestus, iš viso buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių, dalis jų – paleisti. Į laisvę iš izoliatorių išėję protestuotojai ir juos gydantys medikai pasakoja apie smurtą ir kankinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius