-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos prekybos centre su grandininiu pjūklu siautėjusiam vaikinui skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė

Baltarusijos teismas penktadienį skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę vaikinui, kuris pernai viename Minsko prekybos centre siautėjo apsiginklavęs kirviu bei grandininiu pjūklu bei nužudė mergaitę.
Grandininis pjūklas
Grandininis pjūklas / 123rf nuotr.

Vladislavą Kazakevičių, kuriam tuo metu buvo 17 metų, Minsko teismas pripažino kaltu dėl nužudymo, pasikėsinimo nužudyti ir vandalizmo, nurodoma per televiziją transliuotame reportaže iš teismo posėdžio.

2016 metų spalį studentas V.Kazakevičius užpuolė pirkėjus viename Minsko prekybos centre. Jis buvo ginkluotas grandininiu pjūklu ir kirviu. Užpuolikas nužudė mergaitę ir sužeidė dar tris žmones.

Teisme jis pripažino savo kaltę ir sakė „planavęs masines žudynes“. Be to, jis pažadėjo „sugrįžti ir pabaigti tai, ką pradėjęs“.

18-metis sakė, kad taip pat buvo atsinešęs grandininį pjūklą į savo universitetą ir norėjo surengti ten žudynes, siekdamas atsikeršyti už savo pašalinimą. Tačiau tąkart jam nepavyko užvesti pjūklo.

Remiantis teismo posėdyje paviešinta informacija, jaunuolis dukart bandė nusižudyti ir kurį laiką gulėjo psichiatrijos ligoninėje dėl asmenybės sutrikimo. Visgi teismas pripažino, kad per nusikaltimą jis buvo sveiko proto.

V.Kazakevičius nuo 14 metų gyveno vienas: jo tėvai išsiskyrė, o motina išvyko iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius