Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusių opozicijos lyderė S.Cichanouskaja nepritaria idėjai formuoti vyriausybę tremtyje

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja nepritaria idėjai formuoti vyriausybę tremtyje ir mano, kad tokia schema pasenusi ir nebus veiksminga.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mes tam nepritariame, ši schema nebus veiksminga, mums reikia kažko originalaus, naujo kūrybingo. Mūsų situacija nestandartinė – tokia turi būti ir prieiga“, – sakė S.Cichanouskaja pirmadienį interviu portalui tut.by, paklausta apie idėją formuoti egzilinę vyriausybę.

Buvusi opozicijos kandidatė į prezidentus paragino nelaikyti egziline vyriausybe jos paskirtų įvairių sričių atstovų.

„Tai ne vyriausybė tremtyje – beveik visi žmonės yra Baltarusijoje, tai tiesiog darbo grupės. Žmones siūlo Koordinacinė taryba arba mano komandos nariai, bet viskas daroma gavus tų žmonių sutikimą; jie turi suprasti, kaip rizikuoja“, – kalbėjo S.Cichanouskaja.

Ji paneigė nuomonę, esą opozicijoje bręsta skilimas. Paprašyta pakomentuoti santykius su Koordinacinės tarybos prezidiumo nariu Pavelu Latuška, S.Cichanouskaja sakė: „Mes susiskambiname, maždaug kartą per savaitę. Kai jis atvažiuoja į susitikimus Vilniuje, mes pasimatome. Tarp mūsų nėra jokio nesusikalbėjimo.“

„Žinome, kad jis turi politinių ambicijų – mes visiškai sąžiningi vienas kito atžvilgiu. Tačiau dabar jis turi tokį pat tikslą, kaip ir mes – naujus rinkimus, ir jeigu Pavelas Pavlovyčius turi galimybę dar kažkur kitur propaguoti šią idėją – labai prašom, visa tai priartina mus prie naujų rinkimų“, – kalbėjo ji.

„Kaip ir Valerijus bei Veranika Capkalos – jie rengia daug susitikimų kitose šalyse, kalba apie mūsų padėtį. Juk nebūtina dirbti petys į petį tiesiogine prasme, svarbiausia – drauge siekti naujų rinkimų. Niekas su niekuo nesipyko, visi turime bendrą tikslą.

Vaikinai iš Mašos Kalesnykavos (sulaikytos Koordinacinės tarybos prezidiumo narės Maryjos Kalesnykavos) komandos taip pat nuolat palaiko su mumis ryšį“, – sakė S.Cichanouskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius