Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai: D.Trumpui būtų garbė susitikti su popiežiumi Italijoje

Baltieji rūmai trečiadienį iškėlė Donaldo Trumpo susitikimo su popiežiumi Pranciškumi galimybę, bet pabrėžė, kad dar niekas nesuplanuota. Susitikimas galėtų įvykti per JAV prezidento vizitą Italijoje gegužės pabaigoje.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“/AP nuotr.

„Susisieksime su Vatikanu ir pažiūrėsime, ar galima suderinti audienciją pas popiežių, – sakė Baltųjų rūmų atstovas Seanas Spiceris. – Mums būtų garbė gauti audienciją pas Jo Šventenybę.“

D.Trumpas gegužės 26–27 dienomis turi dalyvauti Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime Taorminoje Sicilijoje. Prieš tai jis turėtų dalyvauti NATO viršūnių susitikime Briuselyje.

Pernai vasarį, siekdamas Respublikonų partijos kandidato į prezidentus statuso, D.Trumpas per žiniasklaidą karštai susiginčijo su pontifiku.

„Bet kas, nesvarbu, kas toks būtų, norintis statyti tik sienas, o ne tiltus, nėra krikščionis“, – žurnalistams pasakė Pranciškus, atsakydamas į klausimą apie D.Trumpo antiimigracinę poziciją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

D.Trumpas atkirto: „Religiniam lyderiui gėdinga abejoti žmogaus tikėjimu.“

Vėliau po šio neįprasto ginčo D.Trumpas sušvelnino toną ir sakė, kad popiežius buvo klaidingai informuotas ir nežinojo apie narkotikų, patenkančių į JAV, poveikį ir saugumo klausimus, dėl kurių būtina blokuoti pietinę JAV sieną.

2016 metų vasarį lankydamasis Meksikoje, Pranciškus prie JAV ir Meksikos sienos aukojo mišias po atviru dangumi, per kurias priverstinę migraciją pavadino žmogiškąja tragedija.

Kai D.Trumpas sausio 20 dieną buvo prisaikdintas prezidentu, popiežius Pranciškus nusiuntė nuoširdžius, gerus linkėjimus ir išreiškė viltį, kad D.Trumpas bus apdovanotas išmintimi ir stiprybe einant savo pareigas.

Tačiau jis taip pat prašė naujojo JAV lyderio toliau padėti labiausiai kenčiantiems: „neturtingiems, atstumtiems ir vargšams, kurie kaip Lozorius stovi prieš mūsų duris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius