-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai: JAV misija Sirijoje artėja prie pabaigos

Baltieji rūmai trečiadienį pareiškė, kad JAV kariuomenės misija Sirijoje „artėja prie greitos pabaigos“, tačiau nurodė, kad atsitraukimo grafikas dar nesudarytas.
JAV kariai Sirijoje
JAV kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pribloškė savo patarėjus ir Vašingtono sąjungininkes pareiškęs, kad apie 2 tūkst. amerikiečių karių, padedančių kovoti su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), greitai grįš namo, Baltieji rūmai išsklaidė pasklidusias kalbas apie skubotą pasitraukimą.

Po antradienį įvykusio D.Trumpo ir jo nacionalinio saugumo komandos pasitarimo Baltieji rūmai pareiškė, kad kova su IS yra jau beveik baigta.

VIDEO: 2017-ieji – „Islamo valstybės“ pabaiga?

„Karinė misija dėl ISIS likvidavimo iš Sirijos artėja prie greitos pabaigos, o ISIS jau yra beveik sunaikinta, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime, kuriame vartojamas kitas IS akronimas. – Jungtinės Valstijos ir mūsų partneriai tebėra įsipareigoję sunaikinti nedidelius ISIS (kovotojų likučius) Sirijoje, kurių mūsų pajėgos dar nelikvidavo.“

Remiantis įvairiais duomenimis, Sirijos ir Irako pasienyje gali būti likę nuo kelių šimtų iki dešimčių tūkstančių džihadistų.

Su IS džihadistais tame regione kovoja atskiros kurdų ir Sirijos opozicijos kovotojų grupės, remiamos JAV vadovaujamos koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius