-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai nerimauja dėl draudimo Venesuelos opozicijos atstovei dalyvauti rinkimuose

Baltieji rūmai antradienį pareiškė, kad yra labai susirūpinę dėl sprendimo neleisti Venesuelos opozicijos atstovei Corinai Yoris (Korinai Joris) dalyvauti liepą vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.
Efrain Otero / REUTERS
Efrain Otero / REUTERS

„Labai svarbu, kad [Nicolas] Maduro (Nikolo Maduro) režimas pripažintų ir gerbtų visų kandidatų teisę kandidatuoti“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer).

Venesuelos prezidentas N. Maduro pirmadienį oficialiai įregistravo savo kandidatūrą liepą vyksiančiuose rinkimuose, bet pagrindiniam opoziciniam blokui nebuvo leista įregistruoti savo kandidato.

Opozicijos lyderė Maria Corina Machado (Marija Korina Mačado) pernai lengvai laimėjo pirminius rinkimus, o kai kurios apklausos rodė, kad ją remia maždaug 72 proc. venesueliečių.

Tačiau prezidentui lojalūs teismai uždraudė 56-erių M. C. Machado 15 metų užimti valstybinius postus. Ji buvo apkaltinta korupcija, bet daugelis kaltinimus laiko išgalvotais siekiant nubausti ją už paramą Vakarų sankcijoms vyriausybei.

M. C. Machado vis tiek vykdė rinkimų kampaniją, o penktadienį vietoje savęs iškėlė 80 metų universiteto profesorę C. Yoris.

Tačiau pagrindinė opozicijos koalicija „Demokratinė suvienytoji platforma“ (PUD) paskelbė, kad jai nebuvo leista iškelti savo kandidato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius