Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29 /21:23

Baltieji rūmai patvirtino: D.Trumpas ir V.Putinas akis į akį susitiks Hamburge

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pirmą kartą akis į akį susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu liepos pradžioje, ketvirtadienį paskelbė Baltieji rūmai. Susitikimas įvyks Hamburge, kur jie abu dalyvaus G20 susitikime.
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas.
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas. / „Scanpix“ nuotr.

„Hamburge prezidentas susitiks su daugeliu pasaulio lyderių“, – sakė D.Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Herbertas Raymondas McMasteris, tarp jų paminėdamas ir Rusijos prezidentą V.Putiną. Abiejų šalių vadovų susitikimas įvyks liepos 7 arba 8 dieną.

Tai bus pirmasis oficialus abiejų šalių vadovų susitikimas, kurį temdys FTB, Kongreso ir specialaus prokuroro vykdomi tyrimai dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus ir galimų D.Trumpo komandos ryšių su Rusijos pareigūnais.

H.R.McMasteris žiniasklaidai neatsakė, ar D.Trumpas per pokalbį su V.Putinu iškels klausimą dėl įtariamo Rusijos kišimosi į rinkimų procesą. Jo teigimu, kol kas nėra numatyto jokio specialaus temų plano. „Bus kalbama apie bet ką, apie ką prezidentas norės kalbėti“, – „The Washington Post“ cituoja patarėją.

D.Trumpas asmeniškai susitiks ir su Kinijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Japonijos vadovais. „Mūsų santykiai su Rusija nesiskiria nuo jokių kitų valstybių“, – sakė H.R.McMasteris.

VIDEO: D.Trumpo biografija: ką veikė prieš tapdamas kandidatu į prezidentus?
VIDEO: Vladimiras Putinas – KGB agentas, tapęs galingiausiu žmogumi Rusijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius