Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai prašo Kongreso skirti 2,5 mlrd. dolerių kovai su koronavirusu

Baltieji rūmai planuoja išleisti 2,5 mlrd. dolerių (2,3 mlrd. eurų) kovai su pasaulyje plintančiu koronavirusu, pirmadienį pranešė JAV žiniasklaida.
JAV evakavo savo piliečius iš „Diamond Princess“ kruizinio laivo
JAV evakavo savo piliečius iš „Diamond Princess“ kruizinio laivo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento Donaldo Trumpo administracija Kongreso paprašė 1,8 mlrd. dolerių (1,7 mlrd. eurų) neatidėliotinos pagalbos, skelbia „The Washington Post“.

Sveikatos ir socialinio aprūpinimo departamento paprašyta naujo 1,25 mlrd. dolerių (1,15 mlrd. eurų) finansavimo, taip pat prašoma skirti papildomus 535 mln. dolerių (493 mln. eurų), kurie iš pradžių buvo numatyti kovai su Ebolos virusu.

Baltieji rūmai nurodė besitikintys per vyriausybę pritraukti papildomų lėšų iš kitų agentūrų – iš viso 2,5 mlrd. dolerių.

Demokratai savo ruožtu pareiškė, kad tokia suma yra pernelyg maža, o Atstovų Rūmų Asignavimų komitetas savo pranešime pavadino ją „apgailėtinai nepakankama“.

„Nepaisant skubių Kongreso ir visuomenės sveikatos bendruomenės perspėjimų, Trumpo administracijai prireikė ištisų savaičių paprašyti šių neatidėliotinos pagalbos lėšų“, – sakė komiteto pirmininkė Nita Lowey.

„Itin didelį nerimą kelia tai, kad dabar jų atsakymas yra atimti pinigus, kuriuos Kongresas skyrė kitiems svarbiems visuomenės sveikatos prioritetams. Dar blogiau yra tai, kad jų prašoma bendra [suma] vis dar yra per maža efektyviam, išsamiam atsakui vyriausybės lygiu“, – pridūrė ji.

Lėšas ketinama išleisti laboratoriniams testams, karantinui, vakcinų tyrimams ir kūrimui bei remti koronaviruso paveiktas valstybes, rašo „The Washington Post“.

Naujasis koronavirusas Kinijoje jau pasiekė piką, bet vis dar gali pasiekti pandemijos lygį, perspėjo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Situacija prastėja kitose šalyse: už Kinijos ribų iš viso nustatyta daugiau kaip 2 tūkst. susirgimo atvejų ir 30 mirčių; dėl to paskelbta apribojimų keliautojams iš šalių, kur užfiksuota koronaviruso atvejų.

Jungtinėse Valstijose kol kas užfiksuoti 53 užsikrėtimo atvejai, 39 sergantieji buvo sugrąžinti iš Kinijos ir kruizinio laivo „Diamond Princess“ prie Japonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius