-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai siūlo skirti Kirstjen Nielsen vadovauti Krašto saugumo departamentui

Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnė, turinti darbo patirties infrastruktūros ir kibernetinio saugumo srityse, trečiadienį buvo pasiūlyta kandidate vadovauti Krašto saugumo departamentui (KSD) ir imtis vieno svarbiausių vaidmenų įgyvendinant prezidento Donaldo Trumpo vidaus politiką.
Kirstjen Nielsen ir Johnas Kelly
Kirstjen Nielsen ir Johnas Kelly / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Trumpas paskelbė, kad siūlo skirti ne vienerius metus KSD dirbusią Kirstjen Nielsen, laikomą buvusio krašto saugumo sekretoriaus Johno F.Kelly aplinkos žmogumi, vadovauti šiai 230 tūkst. darbuotojų turinčiai žinybai.

J.F.Kelly paliko šias pareigas, kai D.Trumpas liepą paskyrė jį savo administracijos vadovu tikėdamasis, kad buvęs jūrų pėstininkų generolas grąžins drausmę į Baltuosius rūmus.

K.Nielsen Krašto saugumo departamente buvo J.F.Kelly vyriausioji patarėja. Ji kartu su buvusiu viršininku atėjo dirbti į Baltuosius rūmus ir tapo administracijos vadovo pirmąja pavaduotoja.

Teisininko išsilavinimą įgijusi K.Nielsen anksčiau dirbo Krašto saugumo departamente prezidento pareigas einant George'ui W.Bushui. Tuo metu ji buvo atsakinga už Transporto saugumo administracijos teisėkūros politiką.

Vėliau ji įkūrė rizikos ir saugumo valdymo konsultacinę įmonę bei dirbo G. W. Busho Baltųjų Rūmų Krašto saugumo taryboje.

Didžiausią dėmesį K.Nielsen skyrė kibernetinio saugumo, infrastruktūros saugumo ir krizių valdymo klausimams.

Krašto saugumo departamentui tenka vienas svarbiausių vaidmenų įgyvendinant D.Trumpo pažadą pažaboti nelegalią imigraciją į šalį. Ši žinyba įgyvendino vėliau išplėstą prezidento draudimą atvykti į Jungtines Valstijas keliautojams ir imigrantams iš šešių musulmoniškų valstybių, be to, jai pavesta kontroliuoti, kad būtų įvykdytas D.Trumpo pažadas pastatyti sieną pasienyje su Meksika.

KSD taip pat teko didžiausia atsakomybė reaguojant į neseniai siautusius uraganus, smogusius Meksikos įlankos pakrantei, Floridai ir Puerto Rikui.

Pranešama, kad K.Nielsen vadovauti Krašto saugumo departamentui buvo pasirinkta prezidentui apsvarsčius ir atmetus kelių politikų kandidatūras.

Įtakingas Atstovų Rūmų krašto saugumo komiteto narys demokratas Bennie Thompsonas sveikino pasirinktą kandidatūrą, tačiau išreiškė susirūpinimą, jog nebus imtasi veiksmų spręsti klaidas, padarytas reaguojant į pastarąjį uraganų siautėjimą.

„Man... neramu, kad Krašto saugumo departamentas, kaip ir šis prezidentas, nepasimokė iš tos tragedijos, turint galvoje, ką matome Puerto Rike ir JAV Mergelių Salose“, – sakė jis.

„Nepaprastai svarbu, kad Krašto saugumo departamento sekretorius liktų aukščiau partinių rietenų ir netaptų Baltųjų rūmų marionete“, – pabrėžė kongresmenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius