Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 05 /12:56

Baltijos jūroje nukrito lėktuvas, kurį lydėjo NATO naikintuvai: priklausė žinomam verslininkui

Prie Latvijos krantų sekmadienį sudužo privatus lėktuvas su keturiais žmonėmis, kuris turėjo nusileisti Vokietijoje, bet toliau skrido virš Europos teritorijos, dispečeriams nesėkmingai mėginant užmegzti ryšį su orlaivio pilotu, pranešė pareigūnai. Lėktuvas priklausė žinomam Vokietijos verslininkui. Manoma, kad jis ir pilotavo orlaivį.

Lėktuvas „skrido iš Ispanijos į Kelną, bet pakeitė kursą, o skrydžių vadovams nepavyko užmegzti ryšio“ su jo pilotu, nurodoma Latvijos civilinės aviacijos agentūros pranešime.

Austrijoje registruotam orlaiviui toliau skrendant virš Šiaurės Europos, buvo pakelti Vokietijos, Danijos ir Švedijos naikintuvai. Kariškiai taip pat bandė ore užmegzti ryšį su orlaivio įgula, „tačiau jie nieko nematė“, naujienų agentūrai AFP sakė švedų paieškos ir gelbėjimo operacijos vadovas Larsas Antonssonas.

„Oro eismo kontrolieriai negalėjo susisiekti su orlaivio įgula“, – toliau rašoma pranešime ir akcentuojama, kad lėktuvas „Cessna 551“ buvo registruotas Austrijoje.

Tuo metu „FlightRadar24“ duomenų sekimo svetainėje teigiama, kad orlaivis pakilo iš Ispanijos Cherès de la Fronteros miesto.

„Cessna 551“ perskrido Švedijos oro erdvę virš Baltijos jūros ir prieš pat 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku nukrito į jūrą netoli Ventspilio.

Orlaivis skrido gana stabiliai, bet priartėjęs prie Latvijos krantų staiga prarado aukštį. Pasak L.Antonssono, jis sudužo, „kai baigėsi degalai“.

Kol kas nežinoma, kokių šalių piliečiai skrido lėktuvu. Vokietijos laikraščio „Bild“ duomenimis, lėktuvu skrido pilotas ir vyras su moterimi bei vaiku.

„Katastrofos vietoje dirba gelbėtojų komandos su valtimis ir sraigtasparniais iš Latvijos, Lietuvos ir Švedijos“, – nurodė latvių aviacijos agentūra.

Pasak L.Antonssono, kol kas „žmonių palaikų nerasta“. Taip pat nežinoma, kodėl lėktuvas nukrypo nuo kurso.

„Neturime jokio paaiškinimo, galime tik spėlioti“ apie nelaimės priežastį, „tačiau akivaizdu, kad žmonės lėktuve buvo neveiksnūs“, – sakė jis.

Lietuvos kariuomenė pirmadienį ryte pranešė, kad rugsėjo 4 d. gauta informacija, jog į Baltijos jūrą prie Latvijos nukrito keleivinis lėktuvas.

„Orlaiviui sudužus Rygos skrydžių informacijos regiono teritorijoje, iš Latvijos buvo gautas prašymas pakelti sraigtasparnį paieškos ir gelbėjimo darbams. Atsižvelgus į šį prašymą, iš Nemirsetos budėjimo posto apie 21 val. pakilo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS365N3+ „Dauphin“. Nieko neradus, paieškos operaciją koordinuojanti Latvija laikinai sustabdė paieškos darbus, kurie bus tęsiami šviesiuoju paros metu“, – teigiama pranešime.

Priklausė žinomam verslininkui

Lėktuvas priklausė Vokietijos verslininkui 72 metų Karlui-Peteriui Griesemannui, pirmadienį pranešė jo bendrovė „Quick Air“. „Galiu patvirtinti, kad tai buvo mūsų savininko privatus lėktuvas“, – sakė bendrovės atstovas spaudai. Jis atsisakė patvirtinti Kelno laikraščio „Express“ pranešimą, kad pilotas buvo K-P.Griesemannas.

K-P.Griesemannas buvo žinomas Kelno verslininkas ir visuomenės veikėjas, pažymėjo „Reuters“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius