Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių parlamentų vadovės pasmerkė Rusijos agresiją Ukrainoje

Baltijos šalių parlamentų vadovės pasmerkė agresiją Ukrainoje bei Krymo okupaciją, reikalauja Rusijos atšaukti tarptautinę teisę pažeidžiančius sprendimus.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Su dideliu rūpesčiu mes stebime situaciją Ukrainoje, kur prieš Europos šalį Rusijos karinės pajėgos panaudojo agresiją. Šiandien tarptautinė bendruomenė susiduria su didžiausiu globalaus saugumo iššūkiu nuo Šaltojo karo laikų“, – rašoma pareiškime, kurį pasirašė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Latvijos parlamento vadovė Solvita Aboltina ir Estijos parlamento pirmininkė Enė Ergma.

„Rusijos parlamentas leido panaudoti karines pajėgas Ukrainos teritorijoje. Šis sprendimas pažeidžia tarptautinę teisę ir yra pavojingas precedentas. Rusijos veiksmai pažeidžia Ukrainos suverenitetą bei teritorijos integralumą ir kelia didelę grėsmę taikiam ir demokratiškai regiono vystymuisi, taip pat globaliam saugumui ir stabilumui“, – teigiama šeštadienį paskelbtame pareiškime.

Jame taip pat pažymima, kad sprendimas rengti referendumą dėl Krymo prisijungimo prie Rusijos yra neteisėtas, pažeidžia Ukrainos konstituciją, ir jis bus nepripažįstamas.

Pareiškime teigiama, kad Europos Sąjungos šalys narės ir tarptautinė bendruomenė turi suvienyti pastangas atkurti taikai ir saugumui pasaulyje bei teikti visą įmanomą politinę ir ekonominę pagalbą Ukrainai jos kelyje į ES.

„Mes smerkiame Rusijos karinę agresiją Ukrainoje bei Krymo okupaciją. Mes reikalaujame Rusijos atšaukti sprendimus, kurie pažeidžia tarptautinė teisę“, – sako Baltijos šalių parlamentų vadovės.

Pareiškimu taip pat išsakomas „visiškas palaikymas ir solidarumas su Ukrainos Aukščiausiąja Rada ir Ukrainos žmonėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius