-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltųjų rūmų atstove spaudai pirmąkart paskirta juodaodė

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį paskyrė Karine Jean-Pierre Baltųjų rūmų atstove spaudai, tapusią pirmąja šį prestižinį postą užėmusia juodaode.
Karine Jean-Pierre
Karine Jean-Pierre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.Jean-Pierre, kuri taip pat bus pirmasis šį postą užėmęs savo homoseksualumo neslepiantis asmuo, nuo gegužės 13-osios pakeis Jen Psaki. Iki šiol K.Jean-Pierre dirbo J.Psaki pavaduotoja.

J.Bidenas savo pranešime gyrė K.Jean-Pierre „patirtį, talentą ir principingumą“. Prezidentas pridūrė, kad didžiuojasi galįs paskelbti jos paskyrimą.

„Ji bus pirmoji juodaodė ir pirmasis atvirai LGBTQ+ asmuo, dirbsiantis Baltųjų rūmų spaudos sekretoriumi, – po pranešimo per „Twitter“ parašė J.Psaki. – Atstovavimas svarbus, ir ji suteiks balsą daugeliui, bet taip pat daugelį paskatins plačiai svajoti, kas iš tikrųjų yra įmanoma.“

Darbą baigianti atstovė spaudai, nuo pat pradžių sakiusi, kad atsistatydins kažkuriuo metu per J.Bideno kadenciją, ketina pereiti dirbti į televiziją, pranešė JAV žiniasklaida.

44 metų K.Jean-Pierre yra dirbusi buvusio prezidento Baracko Obamos rinkimų kampanijose 2008 ir 2012 metais, taip pat J.Bideno kampanijoje 2020-aisiais, o vėliau prisijungė prie J.Bideno komandos Baltuosiuose rūmuose.

Ji taip pat buvo J.Bideno darbuotoja, kai šis ėjo viceprezidento pareigas B.Obamos administracijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius