Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Baltųjų rūmų atstovė spaudai sako buvusi išprašyta iš Virdžinijos restorano

Baltųjų rūmų atstovės spaudai Sarah Huckabee Sanders pareiškimas, kad ji buvo išprašyta iš restorano Virdžinijos valstijoje, nes dirba Donaldui Trumpui, sukėlė aštrias diskusijas apie tai, ar politika turėtų veikti tai, kaip viešumoje elgiamasi su prezidento administracijos darbuotojais.
Kirstjen Nielsen (kairėje) ir Sarah Huckabee Sanders
Kirstjen Nielsen (kairėje) ir Sarah Huckabee Sanders / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

S.H.Sanders – ne pirma D.Trumpo administracijos darbuotoja, sulaukusi tokio nedraugiško priėmimo.

Atstovė spaudai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Leksingtone, Virdžinijos valstijoje, esančio restorano „Red Hen“ bendrasavininkė penktadienio vakare liepė jai „išeiti“, nes ji dirba D.Trumpui. „Ir aš mandagiai išėjau“, – sakė atstovė ir pridūrė, kad šis įvykis daug daugiau pasako apie restorano savininkę nei apie ją.

„Visuomet stengiuosi elgtis su žmonėmis, net ir su tais, su kuriais nesutinku, pagarbiai ir toliau taip elgsiuos," – rašoma jos „Twitter“ žinutėje, kuri maždaug per valandą susilaukė 22 tūkst. komentarų.

„Red Hen“ bendrasavininkė Stephanie Wilkinson laikraščiui „The Washington Post“ pasakojo, kad restorano darbuotojai jai telefonu pranešė, jog restorane yra S.H.Sanders. Anot bendrasavininkės, be kita ko, buvo pasipiktinę keli homoseksualūs darbuotojai, žinantys, kad D.Trumpo atstovė spaudai gynė prezidento norą uždrausti translyčiams asmenims tarnauti kariuomenėje.

S.Wilkinson, anot jos, pasakė darbuotojams: „Ką norite, kad padaryčiau? Galiu paprašyti jos išeiti“. Šie patvirtino, kad to norėtų.

Bendrasavininkė tuomet pasikalbėjo su S.H.Sanders ir ši atsakė: „Gerai. Išeisiu“.

Toks elgesys su S.H.Sanders restorane sukėlė nemažą sujudimą socialiniuose tinkluose. Savo nuomonę pareiškė tiek pritariantieji bendrasavininkės poelgiui, tiek jam nepritariantieji. Tarp pastarųjų – Baltųjų rūmų atstovės tėvas, buvęs Arkanzaso gubernatorius ir respublikonų kandidatas į prezidentus Mike'as Huckabee.

„Fanatiškumas. (Patiekalas) Leksingtono restorano „Red Hen“ meniu. Arba galite užsisakyti „lėkštę neapykantos“. O prieš pietus patiekiami „užkandžiai siaurakakčiams," – parašė jis „Twitter“. Ši žinutė maždaug per pusvalandį sulaukė 2 tūkst. komentarų.

Vietos verslininkas Tomas Lomaxas šeštadienį po pietų atnešė gėlių į restoraną ir taip išreiškė savo palaikymą.

Tačiau buvęs netoliese esančio restorano savininkas Stephenas Russekas mano, kad „Red Hen“ „neturėjo teisės taip pasielgti“.

„Gali turėti politines pažiūras, tačiau neišmeti žmonių iš savo restorano, – sakė jis. – Juos (restoraną) reiktų uždaryti“.

JAV pietinę sieną bandančių pereiti šeimų išskyrimas dar labiau paaštrino ir taip D.Trumpo prezidentavimo metu padidėjusius politinius nesutarimus bei aistras.

Šią savaitę krašto saugumo sekretorei Kirstjen Nielsen teko nutraukti darbo vakarienę viename Vašingtono meksikiečių restorane, nes protestuotojai nesiliovė šaukę „gėda!“, kol ji išėjo.

Anot laikraščio „New York Post“, prieš kelias dienas kitame sostinės meksikiečių restorane kažkas priėjo prie Stepheno Millerio, vieno pagrindinių D.Trumpo patarėjų imigracijos klausimais, ir išvadino jį „fašistu“. Trumpų šeima Vašingtone retai išeina „pasižmonėti“; prezidentas dažnai vakarieniauja viešbutyje „Trump International Hotel“ esančiame restorane „BLT Prime“ ar kitose jo šeimai priklausančiose vietose.

Buvęs prezidento George'o W.Busho atstovas spaudai Aris Fleischeris šeštadienį „Twitter“ parašė: „Manau, einame Amerikos su vien demokratams skirtais restoranais link, o po to prieisime prie restoranų tik respublikonams. Ar Sarah išmetę kvailiai ir žmonės, kurie jiems už tai ploja, tikrai nori tokios šalies?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius