Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltųjų rūmų kibernetinio saugumo koordinatorius po kaltinimų Rusijai palieka postą

Baltųjų rūmų koordinatorius kibernetinio saugumo klausimais Robertas Joyce'as po JAV, Didžiosios Britanijos ir Australijos perspėjimo apie Rusijos organizuojamą kibernetinių atakų kampaniją palieka savo postą, antradienį pranešė amerikiečių Nacionalinis visuomeninis radijas (NPR).
Kompiuteris
Kompiuteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime sakoma, kad prieš savaitę R.Joyce'o viršininkas, buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas krašto saugumo klausimais Thomas Bossertas taip pat paskelbė apie atsistatydinimą.

Nuo to laiko R.Joyce'as ėjo patarėjo krašto saugumo klausimais pareigas.

„Baltųjų rūmų kibernetinio saugumo koordinatoriaus darbas pastaruosius 14 mėnesių suteikė man didžiulę galimybę padirbėti su vienomis svarbiausių mūsų šalies problemų“, – sakoma R.Joyce'o atsistatydinimo pareiškime, kurį citavo NPR.

Pasak žiniasklaidos, R.Joyce'as toliau dirbs kibernetinio saugumo srityje, JAV Nacionalinio saugumo agentūroje.

Kaip pažymėjo NPR, R.Joyce'as apie atsistatydinimą iš posto Baltuosiuose rūmuose paskelbė kelios valandos po JAV, Britanijos ir Australijos paskelbto bendro pareiškimo, kad Rusija šių šalių atžvilgiu rengia kibernetines atakas.

Anksčiau pranešta, kad amerikiečių, britų ir australų pareigūnai įtaria Maskvą rengiant kibernetines atakas prieš įrenginius ir tinklus, kontroliuojančius duomenų srautus.

Įsilaužimų į maršruto parinktuvus operacija yra nukreipta tiek prieš vyriausybės ir privačiojo sektoriaus grupes, tiek prieš svarbias interneto infrastruktūros įmones ir jas aptarnaujančias interneto paslaugų bendroves, sakoma precedento neturinčiame perspėjime.

Šis pareiškimas pabrėžia Vakarų valstybių bendradarbiavimą kovojant su, anot jų, Maskvos organizuojama įvairialype kibernetinių atakų ir internetu skleidžiamos dezinformacijos kampanija.

Rusijos operacijos tikslas – „palaikyti šnipinėjimą, išgauti intelektinę nuosavybę, užsitikrinti nuolatinę prieigą prie aukų tinklų ir potencialiai pakloti pamatus būsimoms puolamosioms operacijoms“, sakoma pirmadienį paskelbtame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius