-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltųjų rūmų teisininkai: rinkėjai turi nuspręsti, ar D.Trumpas turėtų likti poste

Baltųjų rūmų teisininkai šeštadienį pradėjo dėstyti savo gynybos argumentus JAV prezidento Donaldo Trumpo apkaltos teisme Senate ir pareiškė, kad valstybės vadovas niekuo nenusikalto.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taip pat teisininkai pabrėžė, kad prezidento likimą turėtų spręsti JAV rinkėjai, o ne Kongresas.

Baltųjų rūmų vyriausiasis teisininkas Patas Cipollone pareiškė, kad įvyktų „visiškai neatsakingas piktnaudžiavimas įgaliojimais“, jei Senatas pasektų Atstovų Rūmų pavyzdžiu ir nubalsuotų už tai, kad 45-asis JAV prezidentas būtų nušalintas.

„Jie prašo jūsų padaryti kažką, ko joks Senatas niekada nėra padaręs“, – lietingą šeštadienio rytą per retą savaitgalio posėdį 100 senatorių pareiškė P.Cipollone. Šis prezidento apkaltos teismas yra vos trečias toks atvejis per visą JAV istoriją.

Demokratai kaltintojai iš Atstovų Rūmų, praėjusį mėnesį paskelbusių D.Trumpui apkaltą dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais ir trukdymo Kongresui, esą neįtikino, kad prezidentas įvykdė „itin sunkių nusikaltimų ir įstatymų pažeidimų“, tvirtino teisininkas.

„Manome, kad išgirdę faktus... suprasite, kad prezidentas nepadarė visiškai nieko bloga“, – pabrėžė jis.

Atstovų Rūmų kaltintojai praėjusias tris dienas dėstė savo argumentus, aiškindami, kad D.Trumpas sulaikė karinę pagalbą Ukrainai ir susiejo ją bei susitikimą Baltuosiuose rūmuose su ukrainiečių lyderiu su tyrimo dėl jo potencialaus varžovo lapkritį vyksiančiuose rinkimuose Joe Bideno ir jo sūnaus Hunterio, dirbusio vienos Ukrainos dujų bendrovės valdyboje, inicijavimu.

Apkaltos proceso Atstovų Rūmuose vadovas Adamas Schiffas perspėjo, kad D.Trumpas toliau keltų „betarpišką grėsmę“ Amerikos demokratijai, jeigu pasiliktų valdžioje.

„Visa tai yra „pirmiausiai – Trumpas“, o ne „pirmiausiai – Amerika“, – Senatui sakė A.Schiffas, perfrazuodamas D.Trumpo rinkimų kampanijos šūkį.

Tuo metu P. Cipollone tvirtino, kad demokratai Senato prašo „suplėšyti visus balsalapius“ iš 2016-ųjų prezidento rinkimų ir bando neleisti D. Trumpui siekti perrinkimo šių metų lapkritį.

„Jie čia vykdo didžiausią kišimąsi į rinkimus Amerikos istorijoje, bet mes negalime leisti, kad taip nutiktų, – tvirtino Baltųjų rūmų teisininkas. – Tegul žmonės patys nusprendžia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius