Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltųjų rūmų Vakariniame sparne uždrausta naudotis asmeniniais mobiliaisiais telefonais

Baltieji rūmai ketvirtadienį pranešė, kad jų darbuotojai ir lankytojai nebegalės naudotis asmeniniais mobiliaisiais telefonais Vakariniame sparne, pačioje Amerikos vykdomosios valdžios širdyje.
Baltieji rūmai
Baltųjų rūmų Vakariniame sparne uždrausta naudotis asmeniniais mobiliaisiais telefonais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Draudimas naudotis mobiliaisiais telefonais įsigalios kitą savaitę, pranešė spaudos atstovė Sarah Sanders.

Tokį sprendimą ji paaiškino būtinybe užtikrinti saugumą, nors draudimas paskelbtas, kilus skandalui dėl paviešintų buvusio Baltųjų rūmų vyriausiojo stratego Stepheno Bannono komentarų apie prezidentą Donaldą Trumpą ir jo šeimą.

„Baltųjų rūmų technologijų sistemų saugumas ir vientisumas yra vienas svarbiausių (Donaldo) Trumpo administracijos prioritetų“, – pareiškė S.Sanders.

„Darbuotojai galės tvarkyti darbo reikalus vyriausybės išduotomis priemonėmis ir tęsti darbą Amerikos žmonių labui“, – pridūrė ji.

Baltųjų rūmų Vakariniame sparne yra Ovalusis kabinetas ir prezidento patarėjų kabinetai.

Tapęs šių rūmų šeimininku D.Trumpas ne kartą piktinosi dėl žiniasklaidai nutekintos informacijos iš Baltųjų rūmų.

Po S.Bannono komentarų, cituojamų šokiruojančioje naujoje Michaelo Wolffo knygoje „Fire and Fury: Inside the Trump White House“ („Ugnis ir įsiūtis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“), D.Trumpas pareiškė, kad jo buvęs bendražygis „prarado protą“.

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Bannonas
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Bannonas

Pasak S.Bannono, D.Trumpo sūnus Donaldas jaunesnysis, žentas Jaredas Kushneris ir buvęs rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas pasielgė „išdavikiškai“ ir „nepatriotiškai“, kai susitiko su Kremliui artima teisininke Natalija Veselnickaja, žadėjusia perduoti medžiagos, kompromituojančios D.Trumpo varžovę prezidento rinkimuose Hillary Clinton.

„Steve'as vaizduoja kariaujantis su žiniasklaida, kurią vadina opozicija, tačiau leido laiką Baltuosiuose rūmuose tekindamas melagingą informaciją žiniasklaidai, kad atrodytų reikšmingesnis nei yra iš tiesų“, – atrėžė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius