Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandė parduoti albinosę žmoną

Policija pietinėje Tanzanijos dalyje suėmė vyrą, kaltinamą bandymu parduoti savo abinosę žmoną, praneša BBC.
Juodaodžiams albinosams iškilo mirtina grėsmė.
Juodaodžiams albinosams iškilo mirtina grėsmė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad vyras ketino savo žmoną Kongo Demokratinės Respublikos verslininkui parduoti už maždaug 3 tūkst. JAV dolerių. Pastaruoju metu Tanzanijos albinosai gyvena baimėje – šalyje Nuo kovo Tanzanijoje jau nužudyti mažiausiai 27 albinosai. Tarp jų – septynių mėnesių kūdikis.nužudytas ne vienas albinosas, nes čia tikima, kad nuodai, pagaminti iš albinosų kojų, plaukų, rankų ar kraujo gali padaryti žmogų turtingą.

Nuo kovo Tanzanijoje jau nužudyti mažiausiai 27 albinosai. Tarp jų – septynių mėnesių kūdikis.

Šalies prezidentas Jakaya Kikwete nurodė policijai imtus rimtų veiksmų prieš asmeninis, susijusius su žudymais. Jau suimta per 170 raganavimu užsiimančių „daktarų“. Vis dėlto BBC žiniomis, nemažai šalies policininkų yra paperkami, kad „nepastebėtų“ vykdomų nusikaltimų.

Pikti tėvai

Rukwa regiono policijos atstovas Isunto Damianas Mantage teigia, kad žvejys suimtas po to, kai buvo gauta patikimos informacijos. Manoma, kad suimtojo žmona nieko nenujautė, kad ją ketinta parduoti. Taip pat pranešta, kad įsiutę moters tėvai ketina pasiimti pas save savo dukterį.

Verslininkas, ketinęs nusipirkti moterį sugebėjo išvengti suėmimo. Manoma, kad jis sugrįžo atgal į Kongo Demokratinę Respubliką. Policija kreipėsi į Interpolą, prašydama padėti jiems susekti šį verslininką.

Pasaulyje yra per 20 tūkst. albinosų, tačiau Tanzanijoje jų ypač daug. Nors šalyje oficialiai įregistruoti 4 tūkst. albinosų, manoma, kad iš viso jų gali būti net 173 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius