-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bangladeše 2,5 mln. musulmonų dalyvavo pirmame masinės maldos etape

Maždaug du su puse milijonų musulmonų sekmadienį dalyvavo masinėje maldoje netoli Bangladešo sostinės Dakos – tai antra po hadžo didžiausia metinė musulmonų šventė.
Milijonai musulmonų susirinko į Bišva Idžtemą Bangladeše.
Milijonai musulmonų susirinko į Bišva Idžtemą Bangladeše. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dakos gatvės, kuriose paprastai zuja daugybė žmonių, buvo tuščios, nes tikintieji paliko visus darbus ir susirinko ant Turago upės kranto Pasaulio musulmonų susirinkimo – Bišva Idžtemos – pirmosios fazės pabaigai.

Kasmet tris dienas vykstančios Bišva Idžtemos metu musulmonai meldžiasi ir klausosi religijos autoritetų. Pirmas toks susirinkimas įvyko 7-ajame dešimtmetyje Tongyje, maždaug 30 km į šiaurę nuo Dakos.

Šiais metais tokia musulmonų sueiga vyksta dviem etapais, kad joje galėtų dalyvauti visi norintieji. Antrasis etapas prasideda kitą savaitę.

Pirmą kartą jį surengė nepolitinė organizacija „Tablig Jamaat“, kuri ragina žmones savo kasdieniame gyvenime vadovautis islamo vertybėmis.

Bišva Idžtemoje dalyvauja ir dešimtys tūkstančių užsieniečių, bet dauguma dalyvių būna žmonės iš Bangladešo kaimo vietovių, kuriems šis renginys prilygsta hadžui – piligriminei kelionei į Meką.

Bangladešas yra trečioji pagal gyventojų skaičių musulmoniška pasaulio valstybė, joje musulmonai sudaro beveik 90 proc. gyventojų, kurių iš viso yra 144 milijonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius