-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bangladeše maldai susirinko 4 mln. musulmonų (nuotraukos)

Bangladeše maldai ant upės kranto, kuri buvo po hadžo didžiausio islamo renginio kulminacija, sekmadienį susirinko rekordiškai daug – 4 mln. – musulmonų, pranešė policija.
Pasaulio musulmonų susitikimas
Pasaulio musulmonų susitikimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kasmet tris dienas vykstantis Pasaulio musulmonų susirinkimas – Bišva Idžtema – baigėsi vidurdienio malda, kuriai vadovavo imamas iš Indijos.

Šis susirinkimas, kurio metu musulmonai meldžiasi ir klausosi religijos autoritetų, pirmą kartą buvo surengtas 7-ajame dešimtmetyje. Tada jį surengė nepolitinė organizacija „Tablig Jamaat“, kuri ragina žmones savo kasdieniame gyvenime vadovautis islamo vertybėmis.

Policijos komisaro pavaduotojas Khandakeras Rafiqul Haqas sakė, kad baigiamojoje maldoje dalyvavo mažiausiai 4 mln. žmonių, tarp jų – šalies prezidentas, premjeras ir opozicijos lyderis.

„Tai didžiausia minia, kokią tik esame matę Bišva Id-temoje“, – sakė Kh.R.Haqas ir pridūrė, kad saugumas buvo sustiprintas, budėjo 11 tūkst. policininkų.

Daugelis tikinčiųjų į renginį susirinko su lovelėmis ir virtuvės rykais. Organizatoriai sakė, kad dalyvavo daugiau kaip 10 tūkst. užsieniečių iš 108 valstybių, bet dauguma dalyvių buvo žmonės iš Bangladešo kaimo vietovių, kuriems šis renginys prilygsta hadžui – piligriminei kelionei į Meką.

Bangladešas yra trečioji pagal gyventojų skaičių musulmoniška pasaulio valstybė, joje musulmonai sudaro beveik 90 proc. gyventojų, kurių iš viso yra 144 milijonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius