-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 04 /21:03

Bangladeše – policijos ir protestuotojų susirėmimai, skelbiama apie sužeistuosius

Bangladešo policija šalies sostinėje Dakoje šeštadienį malšino protestuotojus ašarinėmis dujomis bei lazdomis, skelbiama apie daug sužeistų žmonių. Demonstracijoje, kur daugumą sudaro studentai, reiškiamas pasipiktinimas dviejų studentų žūtimi avarijoje.
Protestas Bangladeše
Protestas Bangladeše / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiais duomenimis, per susirėmimus sužeisti 25 jaunuoliai, skelbia BBC.

Protestų metu Daka yra iš esmės atkirsta nuo likusios Bangladešo dalies. Autobusų bendrovių savininkai ir vairuotojai teigia nevažiuosiantys į sostinę tol, kol ten nesijaus saugūs ir nebus tikri, jog jų transporto priemonės nebus apgadintos ar sudegintos.

Liudininkai ir žiniasklaida skelbia, kad chaosas prasidėjo Danmondžio rajone, kuomet policija ir valdančiosios partijos jėga ėmė tramdyti protestuojančius studentus. Aukštas valdančiosios Liaudies lygos partijos atstovas sako, kad prie smurto prisijungė ir kai kurie „nusikaltėliai“, apsirengę mokyklos uniformomis. Tuo tarpu dauguma protestuotojų dėl neramumų kaltina valdančiosios partijos studentų organizaciją.

Televizijos kanalai rodė vaizdo medžiagą iš susirėmimų, kur galima matyti, kaip protestuotojai į policiją mėto akmenis.

Neramumų vietoje esantis „Associated Press“ žurnalistas sako, kad per susirėmimus sužeista daugybė žmonių, įskaitant ir kelis žurnalistus. Anglų kalba leidžiamas „Daily Star“ skaičiuoja, kad sužeisti apie 25 žmonės.

Praėjusį sekmadienį prasidėję protestai paralyžiavo 10 mln. gyventojų turinčią Daką. Neramumai įsiplieskė, kuomet pora keleivių pasiimti skubėjusių autobusų partrenkė ir mirtinai sužalojo du jaunus studentus.

Susidariusi situacija yra itin nemaloni ministro pirmininko Sheikho Hasinos vyriausybei. S.Hasinos partija kaltina pagrindinę opozicijos jėgą – Bangladešo nacionalistų partiją – kuriai vadovauja buvęs premjeras Khaleda Zia. Anot valdančiųjų, opozicija naudojasi jaunais studentais bei kursto chaosą politiniais sumetimais.

Protestuotojai reikalauja, kad būtų gerinamas saugumas nuo korupcijos kenčiančio Bangladešo keliuose. Dėl incidentų keliuose šalyje kasmet žūsta mažiausiai 12 tūkst. žmonių, daugiausia dėl prastų automobilių, neapdairaus vairavimo ir prasto įstatymų vykdymo.

Autobusai yra svarbus transportas Bangladeše. Itin tankiai apgyvendintoje valstybėje traukiniai dažniausiai būna pergrūsti, o dauguma žmonių asmeninių automobilių sau leisti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius