-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Musulmonai nerimsta ir Bangladeše: riaušininkai padeginėjo budistų šventyklas ir namus

Tūkstančiai riaušininkų sekmadienį Bangladešo pietryčiuose padeginėjo budistų šventyklas ir namus – tai retas išpuolis prieš šią bendruomenę, jį išprovokavo „Facebook“ paskelbta nuotrauka, kuria esą įžeidžiamas islamas.
Padegta budistų šventykla
Padegta budistų šventykla / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pareigūnų, maždaug 25 tūkst. žmonių minia Ramu mieste ir aplinkiniuose kaimuose padegė mažiausiai penkias budistų šventyklas ir dešimtis namų. Ramu yra maždaug už 350 km nuo sostinės Dakos.

Riaušininkai teigia, kad Koraną esą įžeidžiančią nuotrauką „Facebook“ paskelbė kažkoks budistas iš šio rajono, sakė vietos administratorius Joinulas Bari.

„Jie tapo nevaldomi ir nuo vidurnakčio iki sekmadienio ryto puldinėjo budistų namus, padeginėjo ir griovė jų šventyklas“, – sakė jis AFP.

„Buvo apgadinta mažiausiai 100 namų. Iškvietėme armiją ir pasieniečius smurtui nuslopinti“, – sakė jis ir pridūrė, jog valdžia tame rajone laikinai uždraudė susibūrimus viešose vietose, kad būtų užkirstas kelias naujiems susirėmimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius