Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankoko populiarų Čatučako turgų nusiaubė gaisras

Tailando tarnybos pirmadienį tiria  Bankoke savaitgaliais veikiantį populiarų Čatučako turgų kelias valandas niokojusį gaisrą, sunaikinusį daugybę nedidelių parduotuvių, kurių apstu šioje Azijos vienoje populiariausių prekyviečių.
Gaisras garsiame Bankoko turguje
Gaisras garsiame Bankoko turguje / „Scanpix“/AP nuotr.

Tailandiečių sostinės priešgaisrinė tarnyba paskelbė, kad liepsnos įsiplieskė sekmadienį po 21 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku ir apėmė daugiau kaip 100 paviljonų, išdėstytų apytiksliai 1 tūkst. kvadratinių metrų plote. Pranešimų apie sužeistus žmonės nebuvo gauta.

Po apylinkes išsidriekusiame ir tankiai apstatytame Čatučako turguje iš tūkstančių prekystalių parduodama daugybė įvairių prekių – nuo drabužių ir rankų darbo gaminių iki paveikslų ir gyvūnų. Čia mėgsta apsipirkinėti tiek vietiniai gyventojai, tiek turistai.

„Gaisras buvo tiesiog per didelis. Žmonės evakavo savo parduotuves, – pasakojo liudininku tapęs universiteto studentas Younesas Parvenas, mobiliuoju telefonu nufilmavęs gaisrą iš maždaug 20 m atstumo. – Buvo baisu.“

Anot Y.Parveno, ugniagesiai atvyko po 10 minučių, o vėliau įvykio vietoje dirbo dešimtys avarinių tarnybų automobilių. Prieš prasidedant gaisrui dauguma parduotuvių jau buvo uždarytos, o likę prekeiviai ruošėsi išvykti namo, pridūrė vyras.

„Jei būtų buvusi diena, būtų buvę daug blogiau“, – sakė jis.

Sausakimšą turgų, kurio didžioji dalis yra dengta, raižo siauri ir dažnai žmonių pilni praėjimai, kur pirmą kartą apsiperkantiems lankytojams nesunku pasiklysti.

Bankoko gubernatorius Assawinas Kwanmuangas pranešė, kad gaisras paveikė apie 110 prekeivių, ir pažadėjo išmokėti jiems kompensacijas.

Miesto vadovas spėliojo, jog nelaimė galėjo įvykti dėl trumpojo jungimo, kadangi turgaus elektros tinklas yra apytikriai 30 metų senumo.

Paskaičiuota, kad apgadintos prekyvietės dalies atstatymas užtruks du mėnesius.

Socialinių tinklų vartotojų paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip iš turgaus paviljonų veržiasi smarkios liepsnos, stebint šalimai susirinkusiems žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius