Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama afganus sušaudžiusiam amerikiečiui žada „visą įstatymo galią“

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį mėgino sušvelninti civilius žudžiusio JAV kario Afganistane sukeltą pasipiktinimą ir sakė afganams, vertinąs šį incidentą lygiai taip pat rimtai tartum būtų išžudyti amerikiečiai.
Barackas Obama
Barackas Obama / AP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama pažadėjo, kad siautėjimo kaltininkui, nužudžiusiam 16 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų, ėjusiam iš namo į namą ir šaudžiusiam, bus taikoma „visa įstatymo galia“.

B.Obama taip pat aiškiai parodė, kad šis incidentas, naujausias iš virtinės nemalonumų JAV politikai Afganistane, neprivers atsisakyti planų pasitraukti iš Afganistano atsakingai ir tęsti kovą su „al Qaeda“.

JAV prezidentas sakė savo kolegai Hamidui Karzai, kad „Jungtinės Valstijos rimtai į tai žiūri, tartum būtų nužudyti mūsų pačių piliečiai, mūsų pačių vaikai“.

„Mes sielvartaujame dėl nekaltų gyvybių netekties. Nekaltų civilių žudymas kelia pasipiktinimą ir yra nepriimtinas. Tai nepriimtina mūsų šaliai, tai nereprezentuoja mūsų kariškių“, – kalbėjo B.Obama.

JAV prezidentas sakė nurodęs Pentagonui negailėti jėgų ir atlikti išsamų tyrimą – kodėl JAV armijos seržantas, tris laikotarpius tarnavęs Irake, iš ėjo iš bazės ir vienas pats ėmė šaudyti civilius.

„Galiu užtikrinti amerikiečius ir afganus, kad mes priimsime faktus, kokie jie bus, ir parodysime, kad bet kas dėl to kaltas atsakys pagal visą įstatymo galią“, – kalbėjo B.Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius