Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama Berlyne: kokiems nepatogumams ruošiasi sostinės gyventojai?

Antradienį į Berlyną atvyksta JAV prezidentas Barackas Obama. Valstybinio vizito metu Vokietijos sostinėje bus itin sustiprintas saugumas. Siekiant B.Obamą apsaugoti nuo galimų atakų, bus užplombuoti šulinių dangčiai ir pašalintos šiukšliadėžės. Kai kurios gatvės bus užblokuotos, kylant ir leidžiantis prezidento lėktuvui sutriks kiti skrydžiai, skelbia „Spiegel“.
Berlynas rengiasi Baracko Obamos viešnagei.
Berlynas rengiasi Baracko Obamos viešnagei. / Reuters/Scanpix nuotr.

Pirmieji susitikimai su B.Obama vyks trečiadienį ryte. 10 val. ryto „Bellevue“ rūmuose su juo pasimatys Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas. Jau po valandos jis atvyks į kanclerės tarnybą, kur pokalbiui susitiks su pačia A.Merkel. Vėliau numatyta spaudos konferencija bei jų dviejų pietūs. Apie 16.30 val. B.Obama prie Brandenburgo vartų maždaug 4 000 kviestinių svečių pasakys ilgai lauktą kalbą. Galiausiai jis susitiks su Socialdemokratų partijos kandidatu į kanclerio postą Peeru Steinbrücku. Prieš išvykdamas namo, apie 22 val. prezidentas su savo šeima vakarieniaus Šarlotenburgo pilyje.

Jau dabar pakeliui į Berlyną yra tūkstančiai pareigūnų, kurie užtikrins saugumą.

Anot „Spiegel“, nors aišku, kad B.Obamos lėktuvas Berlyno „Tegel“ oro uoste leisis antradienio vakarą, tikslus laikas saugumo sumetimais neskelbiamas. Keleiviai, kurie tuo metu yra numatę savo keliones, gali tikėtis didelių vėlavimų, nes prezidento lėktuvui atvykstant visa oro erdvė bus blokuojama.

Apie vėluojančius skrydžius bus skelbiama oro uosto svetainėje, „Facebook“ ir „Twitteryje“. Be to, keleiviai turėtų pasilikti pakankamai laiko kelionei į oro uostą. Kelyje policija vykdys kontrolę. Kokios gatvės bus blokuojamos, galima rasti internete. Tas pats galios ir trečiadienį, prezidentui išvykstant.

B.Obamos viešnagės metu bus blokuojamas eismas pačiame centre, ties Potsdamo aikšte, Šarlotenburgo pilimi ir Brandenburgo vartais. Gyventojams išdalintos skrajutės, kurios gatvės bus uždarytos. Nepatogumų bus galima pajusti ir tose gatvėse, kuriomis B.Obama vyks į visus numatytus susitikimus. Jei kuri nors teritorija bus paskelbta saugumo zona, iš jos bus pašalinti ir automobiliai, ir dviračiai, jie bus nutempti ir grąžinti nemokamai.

Nepakviesti prie Brandenburgo vartų klausytis B.Obamos kalbos, tai galės padaryti klausydamiesi radijo. „Phoenix“ apie JAV prezidento vizitą informuos visą dieną.

Ketvirtadienio rytą jokių B.Obamos vizito pėdsakų sostinėje nebesijaus.

B.Obamos apsilankymas Berlyne vyks praėjus 50 metų po kito JAV prezidento, Johno F.Kennedy viešnagės tuomet dar padalintame Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius