-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama ir Mittas Romney rengiasi savo pirmiesiems debatams

JAV prezidentas Barackas Obama ir jo varžovas prezidento rinkimuose Mittas Romney trečiadienį pagaliau susidurs akis į akį pirmuosiuose iš trijų debatų, kurie prasideda likus vos 33 dienoms prieš Amerikos rinkėjams nusprendžiant jų likimą.
JAV rinkimų kampanija
JAV rinkimų kampanija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama į debatus Denveryje vyksta išlaikydamas nedidelę populiarumo persvara prieš varžovą, kurį bandys įveikti, nepaisydamas nepalankių ženklų – vis dar vangaus ekonomikos atsigavimo.

B.Obama siekia tapti vos antruoju nuo Antrojo pasaulinio karo demokratų prezidentu, perrinktu antrai kadencijai.

Respublikonas M.Romney pagal populiarumą atsilieka nuo prezidento beveik visose rinkimams svarbiose valstijose, kurios ir nuspręs, kuris iš jų užsitikrins 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei lapkričio 6-osios balsavime.

Buvęs Masačusetso gybernatorius siekia smarkiai pakreipti įvykių eigą, kuri kol kas rodo, kad pergalė slysta jam iš rankų.

Varžovai užlips ant pakylos Denverio universitete, 19 val. vietos (ketvirtadienį 4 val. Lietuvos) laiku. Per savo debatus, kuriuos stebės dešimtys milijonų amerikiečių, jie nagrinės ekonomikos ir kitas vidaus politikos temas.

Tačiau diskusijoms vadovausiantis veteranas televizijos laidų vedėjas Jimas Lehreris pagal abiejų stovyklų aptartas taisykles turės veikimo laisvę.

Tai reiškia, kad 51 metų B.Obama gali būti priekabiai kamantinėjimas dėl jo administracijos pozicijos JAV konsulato Libijoje užpuolimo klausimu.

65 metų milijonierius M.Romney, buvęs rizikos kapitalistas, gali sulaukti klausimų dėl įtariamų pastangų išvengti mokesčių, perkeliant kapitalą į mokesčių rojus užsienyje. Demokratai akcentuoja šį klausimą, siekdami parodyti, kad respublikonui nerūpi vidurinės klasės bėdos.

M.Romney stengiasi žūtbūt nukreipti dėmesį nuo apmaudaus incidento, kai buvo paviešinti slapta nufilmuoti vaizdo įrašai, kuriuose jis 47 proc. amerikiečių pavadino aukomis, nemokančiomis mokesčių ir priklausančiomis nuo vyriausybės šalpos.

B.Obama ir M. Romney, kurie retai susitinka ar kalbasi, kelias pastarąsias dienas praleido užsidarę, tobulindami debatų, puolimų atrėmimo ir atsakomojo puolimo metodus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius