-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: Iranui prireiks laiko prisijungti prie pasaulio ekonomikos

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį pareiškė, kad Iranui dar prireiks laiko, jog įsilietų į pasaulio ekonomiką, kai tos šalies vadovai ir piliečiai ėmė nerimauti dėl sankcijų atšaukimo lėtoko teigiamų pasekmių materializavimosi.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prireiks laiko, kol Iranas vėl įsiintegruos į pasaulio ekonomiką, bet Iranas jau pradeda matyti šito sandorio naudą“, – sakė B.Obama pasaulio galiūnių vadovų susitikime Vašingtone.

Tarptautinė bendruomenė atšaukė Iranui sankcijas mainais už šios šalies atsisakymą tęsti prieštaringai vertintą branduolinę programą.

Kiek anksčiau Irano Aukščiausiasis vadovas ajatola Ali Khamenei kaltino Vašingtoną, kad šis nesilaikąs susitarimo sąlygų.

Jungtinės Valstijos sankcijas atšaukė „popieriuje“, sakė jis, „tuo tarpu panaudojami aplinkiniais keliai, kad būtų neleidžiama Islamo Respublikai siekti savo tikslų“.

„Jie sako, kad atšaukė sankcijas..., bet iš tikrųjų jie stengiasi neleisti, jog sankcijos būtų iš tikrųjų atšaukiamos“, – kalbėjo A.Khamenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius