Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama išreiškė JAV palaikymą Prancūzijai

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį prisidėjo prie tarptautinio Prancūzijos palaikymo, pasibaigus kruvinai įkaitų dramai Paryžiuje, pažadėdamas suteikti visą įmanomą paramą kovoje su radikaliaisiais islamistais.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš noriu, kad Prancūzijos žmonės žinotų, jog Jungtinės Amerikos Valstijos yra su jumis šiandien ir bus su jumis rytoj“, – pasakė B.Obama Tenesyje, pavadindamas Prancūziją Jungtinių Valstijų „seniausia sąjungininke“.

„Tą akimirką, kai vyko šis siaubingas išpuolis, mes nurodėme visoms mūsų teisėsaugos ir kontržvalgybos operacijoms suteikti visokeriopą pagalbą, kurios reikės mūsų sąjungininkei, susidūrusiai su šiuo iššūkiu“, – pridūrė B.Obama.

Prancūzijos vyriausybei grėsmę tebekelia terorizmas, ir ji turi būti budri. Padėtis yra nestabili

Taip JAV prezidentas kalbėjo praėjus kelioms valandoms nuo krizės, kuri prasidėjo žudynėmis satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, o vėliau tęsėsi iki prancūzų policijos specialiųjų pajėgų šturmo dviejose įkaitų paėmimo vietose, kur buvo nukauti du broliai žudynių kaltininkai ir jų bendras džihadistas.

„Mes viliamės, kad kilusi grėsme jau išspręsta. Prancūzijos vyriausybei grėsmę tebekelia terorizmas, ir ji turi būti budri. Padėtis yra nestabili“, – pridūrė B.Obama.

„Prezidentas Hollande'as aiškiai parodė, kad bus padaryta viskas, ko reikia, kad būtų apsaugoti žmonės ir, manau, kad mums svarbu suvokti, jog Prancūzija yra mūsų seniausia sąjungininkė“, – pažymėjo JAV prezidentas.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pagerbė aukas ir pasveikino Prancūzijos saugumo pajėgas penktadienį vakare Prancūzijos ambasadoje Vašingtone, kur pasirašė užuojautos knygoje.

Diena anksčiau čia netikėtai apsilankė ir B.Obama, kuris šioje knygoje parašė „Vive la France!“ („Tegyvuoja Prancūzija!“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius