-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama pasirašė įsakymą blokuoti visas Irano sąskaitas JAV

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį pasirašė įsakymą dėl dalies Iranui taikomų naujų sankcijų įsigaliojimo – taip pat ir pastarosios šalies centriniam bankui, siekiant slopinti Teherano ekonomiką, kai vis labiau stringa problemos, susijusios su branduoline Teherano programa sprendimas.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama pasirašė įsakymą vykdyti dalį Kongrese pernai priimtų naujų sankcijų tuo metu, kai įtampa santykiuose su Iranu yra itin padidėjusi ir vis labiau plinta spėlionės apie galimą Izraelio smūgį Irano branduoliniams objektams.

Nurodyta blokuoti visą Irano vyriausybės, Irano centrinio banko (ICB) ir visų Irano finansinių įstaigų nuosavybę ir lėšas, kurios yra JAV jurisdikcijoje.

Anksčiau reikalauta, jog JAV įstaigos, užuot blokavusios, atmestų tokias Irano operacijas.

Kongreso daugumos pernai priimtos priemonės taip pat numatė reikalavimą B.Obamai skelbti sankcijas toms užsienio finansų įstaigoms, kurios atlieka operacijas su ICB ir kitomis Irano finansų įstaigomis.

Tokiomis priemonėmis siekiama apriboti Iranui galimybę prieiti prie užsienio finansų, paralyžiuoti jo pelningąją naftos ir energetikos pramonę, atribojant užsienio firmas, kurios palaiko verslo ryšius su Teheranu, nuo JAV finansų sistemos.

Pirmadienį B.Obamos pasirašytame įsakyme pastarosios priemonės dar neminimos, bet Finansų ministerija perspėjo, jog verslo santykius su Iranu palaikančios firmos „rizikuoja“ pelnyti JAV bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius