Barackas Obama paskambino Vladimirui Putinui

Penktadienį JAV vadovas Barackas Obama kalbėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tai pirmas JAV prezidento pokalbis su V.Putinu po to, kai Vakarai įvedė griežtesnes sankcijas Maskvai dėl agresijos Ukrainoje.
Vladimiras Putinas kalba telefonu.
Vladimiras Putinas kalba telefonu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Baltieji Rūmai pranešė, kad B.Obama „pakartojo esantis giliai susirūpinęs dėl didelės Rusijos paramos teroristams Ukrainoje“. Abu lyderiai sutiko palaikyti komunikaciją, – skelbiama Baltųjų Rūmų pranešime.

Anksčiau buvo skelbta, kad Vokietija ir Rusija kūrė slaptą planą, kaip rasti taikų sprendimą ir padaryti galą tarptautinei įtampai dėl Ukrainos. Buvo skelbta, kad tariamasi, jog situacija Ukrainos pasienyje turėtų būti stabilizuota, Rusija turėtų užtikrinti Ukrainos ekonominės situacijos stabilizavimą, pasirašydama naują dujų tiekimo sutartį, o pasaulio bendruomenė savo ruožtu turėtų pripažinti Krymo nepriklausomybę ir aneksiją.

Europos Sąjunga ir JAV šią savaitę įvedė naujas sankcijas Rusija. Sankcijos padarys įtakos keliems svarbiausiems ekonomikos sektoriams ir didžiausiems Rusijos bankams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius