Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama pažadėjo sutriuškinti „Al Qaeda“ ir Talibaną

JAV prezidentas Barackas Obama pažadėjo sutriuškinti radikalias islamistų grupuotes „Al Qaeda“ ir Talibaną, veikiančias Afganistane ir Pakistane.
Barackas Obama pareiškė, kad padėtis Afganistane jam kelia nerimą.
Barackas Obama pareiškė, kad padėtis Afganistane jam kelia nerimą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį kalbėdamas apie Afganistano strategiją B.Obama pareiškė apie būtinybę nutraukti teroristų, keliančių grėsmę JAV, veiklą ir pažymėjo, kad padėtis Afganistane yra destabilizuota, praneša AFP. Kaip ir tikėtasi, prezidentas paskelbė apie papildomų karinių dalinių išsiuntimą į Afganistaną.

Amerikos prezidentas sakė, kad „Al Qaeda“ teroristai, įsitvirtinę Pakistano teritorijoje, „aktyviai planuoja“ atakas prieš JAV. Pasak B.Obamos, Pakistano valdžiai derėtų ryžtingiau bendradarbiauti su Vašingtonu.

JAV prezidentas paskelbė pasiūlymą sukurti tarptautinę kontaktinę grupę, situacijos Afganistane ir Pakistane sureguliavimui, į kurią būtų įtrauktos NATO šalys ir kiti JAV partneriai, Centrinės Azijos ir Persijos įlankos valstybės, Iranas, Rusija, Indija ir Kinija.

Kalbėdamas apie augantį destabilizacijos pavojų Afganistane, B.Obama palietė kaip karinio, taip ir civilinio bendradarbiavimo su Kabulu klausimus. JAV prezidentas pakvietė sąjungininkus prisidėti prie Afganistano atstatymo ir vystymo, tačiau tuo pat metu B.Obama pabrėžė, kad JAV neketina užmerkti akis prieš korupciją Afganistano valdžios struktūrose.

B.Obama informavo, kad į Afganistaną, be anksčiau skelbto 17 tūkst. karių pastiprinimo, bus nusiųstas papildomas 4 tūkst. žmonių kontingentas, tarp kurio užduočių bus ir pagalba Afganistanui kuriant nacionalinio saugumo pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius