Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 25 /17:18

Barackas Obama priėmė Kinijos lyderį Xi Jinpingą Baltuosiuose rūmuose

JAV prezidentas Barachas Obama penktadienį Baltuosiuose rūmuose iškilmingai sutiko pirmojo valstybinio vizito atvykusį Kinijos vadovą Xi Jinpingą, kuriam buvo parodyta didžiausia valstybinė pagarba, nors tarp abiejų valstybių tebetvyro įtampa dėl kibernetinių atakų ir Pekino pretenzijų į kai kurias pajūrio teritorijas.
Xi Jinpingas ir Barackas Obama
Xi Jinpingas ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų stipriausia ekonomika pasaulyje garsių valstybių lyderiai susitiko Baltųjų rūmų pievelėje pompastiškame renginyje, su garbės sargyba ir būgnininkais svečiui Xi Jinpingui pagerbti.

Vėliau abu lyderiai nuėjo į prezidento oficialųjį rūmų sparną pradėti derybų. Bendra spaudos konferencija turėtų prasidėti apie vidurdienį (19 val. Lietuvos laiku).

B.Obama pareiškė, kad jiedu su Xi Jinpingu turės apie savo skirtingus požiūrius kalbėti „tiesiai“, ypač apie žmogaus teisių gynimo svarbą.

„Nors mūsų valstybės ir bendradarbiauja, esu įsitikinęs, ir žinau, kad jūs pritariate, jog mes turime kalbėtis apie savo skirtumus tiesiai“, – sakė B.Obama sutikdamas savo kolegą Kinijos prezidentą Baltuosiuose rūmuose.

„Jungtinės Valstijos visuomet kalbės fundamentalių tiesų naudai. Esame įsitikinę, kad valstybės būna sėkmingesnės ir pasaulis pažangesnis, kai mūsų bendrovės varžosi sąžiningai, kai ginčai sprendžiami taikiai ir kai laikomasi visiems universalių žmogaus teisių“, – pažymėjo B.Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius