Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama spaudžia pasaulio lyderius išduoti Amerikos žvalgybos paslapčių viešintoją Edwardą Snowdeną

Bėgliu tapęs JAV žvalgybos paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas pirmadienį apkaltino Amerikos prezidentą Baracką Obamą „spaudžiant lyderius“ nesuteikti jam prieglobsčio.
Edwardas Snowdenas
Edwardas Snowdenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo pirmuose viešuose pareiškimuose nuo pabėgimo iš Honkongo į Maskvą prieš aštuonias dienas, jis apkaltino B.Obamą nurodžius viceprezidentui Joe Bidenui didinti spaudimą lyderiams šalių, kuriose E.Snowdenas prašosi prieglobsčio.

„Ketvirtadienį prezidentas Obama paskelbė pasauliui, kad jis neleis jokių diplomatinių machinacijų dėl mano atvejo“, – sakoma E.Snowdeno pranešime, kurį paskelbė portalas „WikiLeaks“.

„Tačiau dabar pranešama, kad pažadėjęs taip nesielgti, prezidentas nurodė savo viceprezidentui spausti lyderius šalių, kurių apsaugos aš paprašiau, kad jos atmestų mano prašymus suteikti prieglobstį“, – pridūrė amerikietis.

Savo pranešime, paskelbtame iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto, kuriame šiuo metu yra įstrigęs, E.Snowdenas pareiškė, kad B.Obama yra susitepęs „apgaule“ ir taiko „įstatymų ribas peržengiančią tremties bausmę“.

„Visa tai yra seni blogi politinės agresijos įrankiai, – tęsė jis. – Jų paskirtis – įbauginti: ne mane, bet tuos, kurie ateitų po manęs.“

B.Obamos administracija atmetė Jungtinių Tautų (JT) Visuotinę žmogaus teisių deklaraciją ir pasirinko „strategiją naudoti pilietybę kaip ginklą“, pažymėjo E.Snowdenas.

„Nors nesu dėl nieko nuteistas, ji vienašališkai atšaukė mano pasą, palikdama mane asmeniu be pilietybės, – pridūrė jis. – Be jokio teismo išduoto orderio administracija dabar siekia uždrausti man pasinaudoti esmine teise. Teise, kuri priklauso visiems, – teise prašytis prieglobsčio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius