Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: visas itin sodrintas uranas išvežtas iš Ukrainos

Visas itin sodrintas uranas buvo išvežtas iš Ukrainos, sekmadienį pranešė JAV prezidentas Barackas Obama, kuris tai pavadino svarbiu žingsniu siekiant užkirsti kelią branduoliniam terorizmui.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama tai sakė prieš Seule pirmadienį prasidėsiantį 53 valstybių viršūnių susitikimą branduolinio saugumo klausimais. Jo metu bus aiškinamasi, kaip apsaugoti radioaktyvias medžiagas, iš kurių būtų galima pagaminti tūkstančius teroristinių bombų.

„Kaip tik šiandien matėme dar vieną svarbų žingsnį į priekį. Sužinojome, kad Ukraina užbaigė itin sodrinto urano išvežimą iš savo teritorijos“, – sakė B.Obama per konferenciją Pietų Korėjos sostinėje Seule.

„Manau, kad tai anonsas tam tikros pažangos, kurią pamatysime per ateinančias dvi dienas nagrinėdami vieną skubiausių iššūkių pasaulinaiam saugumui – pasaulio branduolinių ginklų saugumą ir branduolinio terorizmo prevenciją“, – sakė jis.

Kitos savaitės susitikimas Seule rengiamas po pirmojo tokio viršūnių susitikimo, kurį B.Obama prieš dvejus metus surengė Vašingtone.

Ukraina per tą viršūnių susitikimą pažadėjo išgabenti visas savo itin sodrinto urano, kurį galima panaudoti branduoliniams ginklams gaminti, atsargas, o dabar baigė jų pervežimo į Rusiją, kur jos bus saugomos, procesą.

Kad Ukraina turėtų kuro savo atominėms elektrinėms, jai buvo atsiųsta truputis mažai sodrinto urano, kuris netinka branduoliniams ginklams gaminti, pranešė Kijevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius