-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: visų JAV prezidento posto siekiančių respublikonų ideologija vienoda

JAV prezidentas Barackas Obama, kuris tikis būti perrinktas ateinančiais metais, teigia, kad visai nesvarbu, kuris respublikonų kandidatas su juo susigrums, nes visų jų filosofija iš esmės yra vienoda ir smarkiai besiskirianti nuo dabartinio šalies vadovo pažiūrų.
JAV prezientas Barackas Obama
JAV prezientas Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas šiuos komentarus išsakė plačiame interviu, kurį davė sekmadienį parodytai televizijos CBS žinių laidai „60 Minutes“. B.Obama aiškiai pareiškė, kad jeigu rinkėjai tiki respublikonų raginimais mažinti mokesčius, taip pat turtingiesiems, ir silpninti valstybės reguliavimą, tokiu atveju jis pralaimės.

„Nemanau, kad Amerikos žmonės ketina eiti šia linkme, nes nemanau, kad Amerikos žmonės tiki, jog tai, ką jie jau matė anksčiau, suveiks“, – pridūrė jis.

Kurį laiką demokratai ir B.Obamos sąjungininkai tikėjosi, kad respublikonų kandidatu bus galiausiai iškeltas buvęs Masačusetso gubernatorius Mittas Romney. Tačiau daugumai respublikonų rinkėjų dabar apklausose pasisakant už buvusį Atstovų Rūmų pirmininką Newtą Gingrichą, demokratai pradėjo kreipti savo ugnį į jį.

B.Obama argumentavo, kad abiejų šių respublikonų esminiai įsitikinimai yra vienodi.

„Kontrastas tarp vizijų, kur aš noriu vesti šalį ir kur sako norintys vesti jie, bus akį rėžiantis, – teigia JAV vadovas. – Amerikos žmonės turės gerą pasirinkimą; tai bus geri debatai.“

B.Obama atmetė laidos vedėjo Steve'o Krofto prilaidą, kad visuomenė jį vertins pagal per prezidento kadenciją atliktus darbus.

„Aš būsiu vertinamas pagal idealus, – sakė jis. – (Viceprezidentas) Joe Bidenas turi gerą posakį: „Nelyginkite manęs su Viešpačiu, lyginkite mane su alternatyva.“

B.Obama pranašavo, kad kova dėl respublikonų kandidatūros greitai neišsispręs. „Manau, jie dar kurį laiką užtruks“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie N.Gingrichą, B.Obama pareiškė: „Jis politikoje buvo jau ilgą laiką. Jam gerai sekasi televizijoje, debatuose.“

„Tačiau M.Romney pademonstravo esantis žmogus, kuriam taip pat sekasi politikoje, – pridūrė prezidentas. – Jis turėjo daug praktikos.“

B.Obama tikisi, kad rinkėjai pripažins jo nuopelnus išvengiant antros Didžiosios depresijos, automobilių pramonės išgelbėjimo ir pasirašyto įstatymo dėl sveikatos apsaugos sistemos pertvarkymo. Tačiau prezidentas pripažino, kad visuomenė vargu ar patenkinta dabartiniu šalies kursu.

Tarp savo nuopelnų jis taip pat vardijo Pentagono sprendimą atsisakyti politikos „Tu neklausk, o aš nesakysiu“, draudusios ginkluotosiose pajėgose tarnauti homoseksualios orientacijos neslepiantiems asmenims, taip pat tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vyriausiojo lyderio Osamos bin Ladeno ir kitų aukštų jo vadų likvidavimo.

„Tačiau kalbant apie ekonomiką, mums dar reikia daug nuveikti“, – pripažino B.Obama.

Prezidentas taip pat atmetė respublikonų kritiką, kad jo ekonominė politika prilygsta klasių karui, sakydamas, jog tiesiog stengiasi atkurti „Amerikos susitarimą“, kurio pagrindinis tikslas – sukurti stiprią viduriniąją klasę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius