Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baracko Obamos įbrolis – gailestį keliantis alkoholikas iš lūšnyno

Aukštam vyrui išėjus iš savo vieno kambario lūšnos, stovinčios lindynių kvartale Nairobyje, keli praeiviai juokais jį pavadina ponu prezidentu. „The Daily Mail“ aprašo Georgeo Husseino Obamos gyvenimą, kuris nei iš tolo neprimena jo įbrolio – galingiausio pasaulyje žmogaus, JAV prezidento Baracko Obamos, kasdienybės.
G.Obamai dar tik 27-eri, tačiau jis jau turi nelengvą praeitį.
G.H.Obama. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

G.H.Obamos ir B.Obamos tėvas – tas pats. JAV prezidento motina – amerikietė, būsimasis valstybės vadovas gimė Havajuose, tuo metu jo įbrolis, kaip ir tėtis, – Kenijoje. Trisdešimtmetis George`as Husseinas yra ketvirtosios tėvo santuokos vaisius.

Žinia apie tai, kad B.Obamos įbrolis gyvena pasibaisėtinose sąlygose, pasklido tada, kai šis sutiko nusifilmuoti dokumentiniame filme, kurį kuria vienas aršiausių B.Obamos kritikų.

Vos pabudęs vyras pradeda gerti birzgalą ir tai daro tol, kol krenta be sąmonės.

George`as Husseinas yra parašęs šiais metais išleistą knygą, kurioje paaiškina, jog nusigręžė nuo viduriniajai klasei priklausančių savo giminių Kenijoje, kad gyvendamas lūšnyne galėtų palaikyti ten gyvenančius nelaimėlius ir padėtų skurdžių vaikams.

Knygoje jis rašo: „Mano brolis iškilo iki galingiausios valstybės lyderio, o aš noriu Kenijoje tapti pačių skurdžiausių pasaulio žmonių lyderiu.“

Tačiau su juo susitikęs „The Daily Mail“ žurnalistas Andrew Malone`as pastebi, kad B.Obamos įbroliui sunku aiškiai formuluoti mintis ir net vaikščioti, nes jis be saiko vartoja alkoholį ir narkotikus.

Be to, žurnalistas abejoja, ar G.H.Obama į lūšnyną persikraustė tam, kad padėtų žmonėms. Viskas yra kur kas paprasčiau: šioje Dievo užmirštoje vietoje lengvai prieinamas pigus heroinas, kokainas ir marihuana.

JAV prezidento įbrolis aiškina nevartojantis kokaino ir heroino. Tačiau jis geria. Vos pabudęs vyras pradeda gerti birzgalą ir tai daro tol, kol krenta be sąmonės.

Autoriaus teigimu, jo vartojamas alkoholis – iš kukurūzų pagamintas spiritas, į kurį pilama įvairių chemikalų, kartais – net baterijų rūgšties, kad labiau duotų per galvą. Piktnaudžiaujantieji šiuo birzgalu dažnai apanka.

Penkių nedidelių gurkšnių pakanka, kad net užkietėjęs alkoholikas nebeprisimintų savo vardo. Nuolatiniai jo vartotojai greitai nustekena savo kepenis, o ir smegenims toks gėralas nepadeda: pakenkimą protui vietiniai vadina „drėgnomis smegenimis“.

„Kai sutikau George`ą ankstyvą rytą, jis jau ėjo savo skystųjų „pusryčių“ į vieną lindynę, kur į meniu įtrauktas ir pasivoliojimas su prostitute guolyje. Paspaudęs ranką George`ui padarau klaidą – pakviečiu jį pietų į viešbutį, kuriame esu apsistojęs. Kitas dvi dienas jis praleido prilipęs prie prie mano mini baro, kvietėsi merginas, kažkokius vyrus, kuriuos vadino apsaugos patarėjais, ir visus juos vaišino gėrimais bei maistu mano sąskaita. Jis elgėsi kaip išlepinta įžymybė, – rašo žurnalistas. – Paradoksas, bet Obamos pavardę jis nuolat vadino prakeiksmu. Tuo metu jis savo gyvenime ją plačiai naudoja tam, kad gautų pigių narkotikų ar alkoholio.“

G.H.Obama jam aiškino, kad žmonėms jis yra įdomus tik dėl to, kad yra JAV prezidento giminaitis. „Aš to nekenčiu, jie visi nori, kad būčiau kažkuo kitu“, – siurbčiodamas viskį skundėsi alkoholikas.

Kitas dvi dienas jis praleido prilipęs prie prie mano mini baro, pas save kvietėsi merginas, kažkokius vyrus, kuriuos vadino apsaugos patarėjais, juos vaišino gėrimais ir maistu mano sąskaita. Jis elgėsi kaip išlepinta įžymybė.

Pirmą kartą B.Obama su įbroliu susitiko, kai jiedu buvo visai maži, jau po to, kai jų tėvas žuvo autokatastrofoje.

Antrasis susitikimas įvyko po daugelio metų. B.Obama, jau būdamas senatoriumi, keliavo po Afriką ir rado laiko susitikti su savo giminėmis.

Savo knygoje George`as aprašė šį susitikimą. Jis teigė, kad tai buvo dviejų visiškai nepažįstamų žmonių susitikimas. „Žmonės sako, kad turėčiau sukti į politiką, tačiau man ji neįdomi. Na, jei būčiau Kenijos prezidentas, gal su broliu lengviau bendrauti būtų. Mano skurdas mums neleidžia bendrauti. O mano brolis turi daug įsipareigojimų, jis neprivalo manimi rūpintis. Aš esu suaugęs žmogus. Daug kas mano, kad jis man siunčia pinigus, bet taip nėra“, – „The Daily Mail“ cituoja JAV prezidento įbrolį.

Paklaustas, ar imtų pinigus iš savo giminaičio, G.H.Obama teigė, kad be jokios abejonės. „O kas neimtų“, – pakėlė antakius jis.

Žurnalisto teigimu, Baracko ir George`o tėvas taip pat buvo stikliuko mėgėjas, gėrė jis be perstojo.

Po to, kai gimdytojas 1982 metais žuvo, George`o mama ištekėjo už prancūzo. George`ui nepatiko, kad jo patėvis yra baltasis. Dešimties vaikas įjunko į marihuaną, buvo išmestas iš mokyklos, septyniolikos jau buvo pripratęs prie heroino ir kokaino, ėmė plėšti, vogti, sėdėjo kalėjime.

Anot „The Daily Mail“, už knygą gautas 61 tūkst. svarų buvo išleistas kvaišalams ir alkoholiui. Jo kaimynai jį apibūdina kaip beprotį, kuriam labiau negu kitiems reikia pagalbos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius