-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baracko Obamos laineris sukėlė Niujorko gyventojų paniką (video)

Baltieji rūmai paskelbė atsiprašymą už JAV prezidento lėktuvo skrydį virš Niujorko mažame aukštyje, dėl ko kilo miesto gyventojų panika.
JAV prezidento lėktuvas „Boeing 747“
JAV prezidento lėktuvas „Boeing 747“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša AFP, JAV gynybos departamentas atsiprašė dėl incidento, įvykusio pirmadienio rytą, kai prezidento lėktuvas, lydimas dviejų naikintuvų, mažame aukštyje praskrido virš Niujorko verslo kvartalų.

Gynybos departamentas pareiškė, kad „prisiima visą atsakomybę dėl įvykio“. Departamento direktorius Louisas Caldera taip pat pabrėžė, kad miesto ir valstijos valdžia buvo informuota apie skrydžio maršrutą, nieko apie tai nežinojo tik miesto gyventojai.

JAV prezidento lėktuvas, mažame aukštyje praskridęs virš Niujorko pirmadienio rytą, privertė sunerimti miesto gyventojus, prisimenančius 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolius, per kuriuos teroristų užgrobti keleiviai laineriai rėžėsi į Manhatano dangoraižius. Kai kurios dangoraižiuose įsikūrusios įmonės dėl prezidento lėktuvo net buvo pradėjusios evakuoti  darbuotojus.

JAV karinių oro pajėgų ir Federalinės aviacijos administracijos atstovai vėliau paaiškino, kad virš Niujorko vyko prezidento lėktuvo fotosesija. Paties prezidento lėktuve nebuvo. Šios žinybos taip pat patikino, kad apie skrydžio maršrutą buvo pranešta iš anksto.

Tačiau miesto meras Michaelas Bloombergas pareiškė, kad jo niekas neperspėjo apie rengiamą fotosesiją, praneša AFP. Lėktuvų skrydį virš Manhatano – 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolio vietos – M.Bloombergas įvertino kaip „netikusį ir blogai apgalvotą sprendimą“.

Liudininkai nufilmavo naikintuvų lydimo prezidento lėktuvo skrydį virš Niujorko:

VIDEO: Video of Air Force Airplane "Photo-Op" That Caused Panic in New York City and Jersey City

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius