-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barselonoje minint džihadistų atakų metines išskleistas prieš karalių nukreiptas plakatas

Katalonų separatistai ant pastato Barselonos aikštėje, kur penktadienį vyksta ceremonija, per kurią pagerbiamos prieš metus Barselonoje ir netoliese esančiame pajūrio kurorte džihadistų surengtų išpuolių, nusinešusių 16 gyvybių, aukos, išskleidė didžiulį plakatą, nukreiptą prieš Ispanijos karalių Felipe VI.
Barselonoje išskleistas prieš karalių nukreiptas plakatas
Barselonoje išskleistas prieš karalių nukreiptas plakatas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ispanijos karalius nelaukiamas Katalonijos šalyse“, – skelbiama anglų kalba parašytame plakate. Ant jo taip pat pavaizduotas apverstas monarcho portretas.

Karalius Felipe VI su žmona Letizia ir ministras pirmininkas Pedro Sanchezas penktadienį kartu su žuvusiųjų artimaisiais dalyvauja atminimo ceremonijoje Barselonos Katalonijos aikštėje, esančioje netoli La Ramblos, kur 2017 metų rugpjūčio 17 dieną mikroautobusui įsirėžus į pėsčiųjų minią žuvo 14 žmonių, tarp jų du trejų ir septynerių metų amžiaus vaikai, o dar daugiau nei 100 buvo sužeisti.

Sprukdamas iš įvykio vietos mikroautobuso vairuotojas, 22 metų marokietis, peiliu mirtinai subadė jauną vyriškį ir pagrobė jo automobilį.

Po kelių valandų automobilis su penkiais šio marokiečio bendrininkais pasirodė maždaug už 120 km į pietus nuo Barselonos esančiame Kambrilso kurorte.

Iš „Audi A3“ iššokę penki džihadistai puolė badyti žmonių. Užpuolikus nukovė policija, tačiau vienas jų spėjo peiliu mirtinai sužaloti moterį.

Pagrindinė Katalonijos nepriklausomybę palaikanti pilietinė organizacija „Katalonijos nacionalinė asamblėja“ (ANC) socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė „visą savo paramą aktyvistams, išskleidusiems šį plakatą ir praleidusiems ištisą naktį ginant saviraiškos laisvę“.

Aukų artimieji paragino valdžią per išpuolių metines atidėti į šalį politinius nesutarimus.

Felipe VI, griežtai nepritariantis katalonų nepriklausomybės siekiui, buvo nušvilptas separatistų per vieną prieš terorizmą nukreiptą mitingą Barselonoje.

Separatistų organizacijos vėliau penktadienį organizuoja atskiras aukų pagerbimo ceremonijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius