Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barzdas ir plaukus prievarta skutę grupės nariai kalės dešimtmetį

Amišų separatistinės grupės nariai pripažinti kaltais dėl neapykantos nusikaltimų. Vyrai bendruomenės nariams prievarta nuskuto barzdas ir plaukus.
Amišai
Amišai / Youtube kadras

Grupės lyderis Samuelis Mulletas taip pat buvo nuteistas dėl penkių pernai Ohajo valstijoje planuotų atakų, skelbia naujienų tarnyba BBC. 16 kaltinamųjų kalės 10 ir daugiau metų. Bausmė paskatino ginčus dėl religinių skirtumų.

Teisme buvo aiškinama, jog plaukai nukirpti, nes amišų tikėjimui tai turi dvasinę reikšmę. Ginantys advokatai teigė, jog išpuoliai vyksta, tačiau tai nebuvo neapykantą kurstantys nusikaltimai. Plaukų nukirpimas sukėlė ginčus šeimose. 

Grupės lyderis kaltinamas dalyvaujant plaukų kirpimo išpuoliuose, tačiau jo atstovai teigia, kad jis paskatino atsakovus, šešias moteris ir dešimt vyrų, tarp kurių ir keturi jo sūnūs, atlikti šią procedūrą. Teigiama, kad jis tyčiojosi iš savo aukų. 

Amišų vyskupas teisme pasakojo, kad jo barzda, kuri siekė krūtinę, buvo patrumpinta iki smakro. Keturi ar penki vyrai užpuolė ir nutempė jį ūkinį pastatą nakties metu. Pasakojama, kad gaujos lyderis S.Mulletas jau du dešimtmečius kontroliuoja gyvenvietės narių gyvenimą. 

Uždarydavo narvuose

Kai kurie vyrai buvo verčiami miegoti vištų narvuose, tokia buvo lyderio skiriama bausmė. S.Mulletas taip pat praktikuoja „seksualinį konsultavimą“ ištekėjusioms bendruomenės moterims, rašoma teismo dokumentuose.

Pernai spalį grupės lyderis S.Mulletas teigė, kad jis neorganizavo išpuolių, tačiau nesustabdė savo ir kitų grupės vaikinų, kurie juos atliko. S.Mulletą kritikuoja kitų amišų grupių lyderiai, už buvimą pernelyg griežtu ir narių pašalinimą iš grupės.

Daugelis amišų tiki, kad Biblija moko moteris nešioti ilgus plaukus, o vyrus nustoti skustis iškart po santuokos.

Ohajo valstijoje gyvena 61 tūkst. amišų, didelė jų grupė susibūrusi ir Pensilvanijos valstijoje. Amišai šiuo metu gyvena JAV ir Kanadoje. Tai krikščionių denominacija, atsiradusi reformacijos metu.

Amišų grupės bendruomenėje bausmės dažnai skiriamos jų pačių ir nusikaltimai policijai pranešami itin retai. Kai kurios aukos atsisakė teisme pateikti kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius