Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Basharas al Assadas kol kas nenusprendė, ar sieks dar vienos Sirijos prezidento kadencijos

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas sekmadienį Rusijos televizijai NTV sakė kol kas nenusprendęs, ar sieks dar vienos prezidentinės kadencijos.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Yra du veiksniai: mano noras, kuris priklauso nuo antro veiksnio – Sirijos liaudies valios“, – sakė jis ir pabrėžė, kad rinkimai vyks tik po trejų metų.

„Ar iki ... 2021 metų Sirijos liaudis bus pasirengusi priimti tą patį žmogų, tą patį prezidentą? ... Jei ne, tai ką man duos prezidento postas? – sakė jis. – Jei (liaudis) bus pasirengusi, aš pagalvosiu, bet kol kas dar anksti, dar laukia treji metai.“

Be to, B.al Assadas pasakomis pavadino kaltinimus, kad Damaskas Rytų Gutoje panaudojo cheminį ginklą, ir pakartojo, kad Sirija visiškai sunaikino savo cheminio ginklo atsargas.

Sirijos prezidentas taip pat pareiškė, kad jo šalis pati pajėgs atsistoti ant kojų ir kad Vakarų šalys šiame procese nedalyvaus. „Mes paprasčiausiai neleisime jiems to daryti“, – sakė jis ir pažymėjo, kad Sirijai „Vakarai nereikalingi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius