Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 08 12

Bauginantis Prancūzijos pavyzdys – sausra ir karščio bangos taps norma?

Praėjusį penktadienį Prancūzija paskelbė, kad ją užklupo „nepaprasta“ sausra, kuri šią vasarą jau išdžiovino didžiulius Europos plotus, daugybėje vietovių sukėlė miškų gaisrų ir grėsmę derliui. Visame žemyne vienas po kito pasiekiami rekordai.
Miškų gaisrai Prancūzijoje
Miškų gaisrai Prancūzijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ši sausra yra didžiausia kada nors užfiksuota mūsų šalyje“, – rašoma Prancūzijos ministrės pirmininkės Élisabeth Borne pareiškime.

Pasak E.Borne, Prancūzija iškrito nepakankamai kritulių, o pastarosiomis savaitėmis per ją ritosi „viena karščio banga po kitos“ – dėl to išaugo vandens poreikis, o brangios jo atsargos vis garuoja per, regis, nesibaigiančias svilinančio karščio dienas. Ministrė paragino prancūzus „labai atsargiai“ naudoti vandenį.

Vandens apribojimai jau galioja beveik visoje žemyninėje Prancūzijoje, o pastarąsias kelias savaites pareigūnai patruliavo siekdami užtikrinti, kad gyventojai ir įmonės laikytųsi nurodymų.

Daugiau nei pusėje Prancūzijos regioninių departamentų situacija laikoma „krizine“ – žmonėms neleidžiama plauti automobilių ar laistyti vejų, o ūkininkai negali laistyti kai kurių pasėlių – kai kuriuos jų, pavyzdžiui, bulvių augintojus, tai labai neramina, nes kyla pavojus jų derliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius