Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bažnyčia uždraudė tėvams išpildyti paskutinį mirusio devynmečio norą

Vokietijoje devynerių metų Jensas Pascalis prieš savo mirtį paprašė tėvų jo kapo paminklą papuošti mėgstamos futbolo komandos „Borussia Dortmund“ logotipu. Tėvai buvo pasirengę išpildyti nuo smegenų auglio mirusio sūnaus norą, tačiau bažnyčios taryba atmetė tokį projektą. Internete prasidėjo masiniai protestai, skelbia spiegel.de.
Kryžius
Kryžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Likus pusmečiui iki mirties, pernai gruodį, berniukas asmeniškai susitiko su savo numylėtos komandos žaidėjais, futbolo profesionalai aplankė sergantį J.Pascalį ligoninėje. Atėjo ir gynėjas Marcelis Schmelzeris, ir vartininkas Romanas Weidenfelleris, ir kapitonas Sebastianas Kehlis, prisijungė Kalėdų senio kostiumą apsivilkęs treneris Juergenas Kloppas. Gegužę J.Pascalis mirė.

Berniukas buvo aistringas „Borussia Dortmund“ gerbėjas. „Kai aš numirsiu, noriu, kad ant mano paminklo būtų klubo logotipas“, – sakė jis savo mamai Nicolei Schmidt. 

Tėvai buvo pasiryžę išpildyti berniuko prašymą ir pradėjo jį įgyvendinti. Berniukas palaidotas Dortmundo Bodelšvingo kapinėse. Tėvai kreipėsi į katalikų bažnyčios parapiją, prašydami leidimo, tačiau taryba atmetė prašymą atsakydama, kad „toks dizainas katalikų kapinėse nėra tinkamas“.

Ginčo objektu tapo nedidelis paminklas, ant kurio šalia logotipo ketinta užrašyti šūkį „Real Love“ („Tikra meilė“) – tai komandos „Borussia Dortmund“ naudojamas šūkis. Šalia jo planuota išskaptuoti futbolo kamuolį.

Šeima kovoja, kad būtų leista išpildyti paskutinį berniuko norą. „Facebook“ susikūrė paramos grupė, prie kurios prisijungė beveik 50 000 žmonių, tarp jų ir konkurentų, komandos „Schalke“ fanai. Pasak jų, šeimos noras yra svarbesnis nei sporto varžybos.

Bažnyčia ir toliau laikosi savo pozicijos ir nurodo laikytis kapinių reglamento, kuriame įrašyta, kad užrašai, neatitinkantys krikščioniškos religijos yra uždrausti. Dortmundo katalikų bažnyčios spaudos atstovas teigė, kad su šeima toliau vedamos derybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius