Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

BBC atsisako padėti nukentėjusiems (video)

Daugiau nei 50 Didžiosios Britanijos parlamento narių palaiko parlamentinę iniciatyvą, kuria didžiausias šalies transliuotojas BBC raginamas pakeisti sprendimą dėl pagalbos Gazai prašymo transliavimo BBC televizijos kanalu, rašo „Sky News“.

Prieš kurį laiką BBC atsisakė transliuoti prašymą padėti tūkstančiams be maisto ir vaistų likusių žmonių Gazoje. Šis sprendimas supykdė ne tik paprastus gyventojus, bet ir Parlamento narius. Leiboristų partijos nario Richardo Burdeno iniciatyva Parlamente, buvo surinkta 51 parašas, todėl rytoj ryte parlamentarai svarstys, ar reikia raginti BBC pakeisti sprendimą.

Tačiau kol kas BBC laikosi labai tvirtai ir tikina neketinanti transliuoti specialaus pagalbos komiteto prašymo padėti Gazai. Kiti televizijos kanalai ITV, Channel 4, Five jau sutiko transliuoti šį kreipimąsi, o „Sky News“ kol kas svarsto.

Paskutinysis, prisidėjęs prie raginimų BBC pakeisti savo nusistatymą, yra Kentenberio arkivyskupas Rowanas Williamsas. Jis teigė pritariantis Jorko arkivyskupui, kuris įsitikinęs, kad tai ne politiškumo, o žmogiškumo klausimas.

„Tai ne Hamas kreipimasis, kuriame jie prašo ginklų, o Nelaimių pagalbos komiteto kreipimasis, prašant pagalbos. Atmesdama šį prašymą BBC jau stojo į kažkieno pusę ir atsižadėjo nešališkumo“, – tvirtai pareiškė dvasininkas.

Vakar tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti priešais BBC būstinę Londone.

Šis Komitetas susideda iš keleto labdaros ir paramos organizacijų, tarp kurių yra ir britų Raudonasis kryžius bei „Gelbėkim vaikus“.

BBC atsisako padėti nukentėjusiems: 

VIDEO: The BBC Refuse To Broadcast Charity Aid Appeal Video For Gaza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius