Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be paso ir bilieto į JAV atskridusiam rusui – federaliniai kaltinimai

Vienas rusas, lapkritį atskridęs lėktuvu iš Danijos į Los Andželą be paso ir bilieto, sulaukė federalinių kaltinimų, pranešė pareigūnai.
MARIO TAMA / Getty Images via AFP
MARIO TAMA / Getty Images via AFP

Pareigūnams šis vyras teigė neprisimenantis, kaip jam pavyko praeiti saugumo patikrą Europoje, teigiama Federalinio tyrimų biuro (FTB) pateiktame federaliniame skunde.

Sergejus Očigava į Los Andželo tarptautinį oro uostą atvyko lapkričio 4-ąją oro bendrovės „Scandinavian Airlines“ 931-uoju reisu iš Kopenhagos. JAV muitinės ir pasienio apsaugos pareigūnas nerado S. Očigavos šio ar kitų reisų keleivių sąrašuose, teigiama praėjusį mėnesį Los Andželo federaliniam teismui pateiktame skunde.

Praėjusią savaitę jis buvo apkaltintas tuo, kad neturėdamas bilieto skrido lėktuvu, bet savo kaltės nepripažino. Kitas teismo posėdis numatytas gruodžio 26 dieną. S. Očigavai, kuris yra suimtas, atstovaujantis federalinis gynėjas kol kas neatsakė į naujienų agentūros AP prašymą pakomentuoti.

Skrydžio įgula tyrėjams pasakojo, kad lėktuvui kylant S. Očigava sėdėjo vietoje, kuri turėjo būti neužimta. Orlaiviui pakilus, jis vis vaikštinėjo po saloną, keitė vietas ir bandė kalbėtis su kitais keleiviais, bet šie jį ignoravo, teigiama skunde.

Jis taip pat suvalgė „du patiekalus per kiekvieną maitinimą ir vienu metu bandė suvalgyti šokoladą, kuris priklausė keleivių salono įgulos nariams“, sakoma skunde.

Pareigūnai teigė, kad S. Očigava neturėjo paso ar vizos atvykti į Jungtines Valstijas.

Muitinės ir sienos apsaugos pareigūnai apieškojo jo krepšį ir rado, „panašu, Rusijos asmens tapatybės korteles ir Izraelio asmens tapatybės kortelę“, teismo dokumentuose teigė federaliniai pareigūnai.

Jie taip pat rado jo telefone nuotrauką, kurioje iš dalies matėsi pasas su jo vardu, pavarde, gimimo data ir paso numeriu, bet ne jo nuotrauka, sakė pareigūnai.

S. Očigava „pateikė melagingą ir klaidinančią informaciją apie savo kelionę į Jungtines Valstijas, įskaitant tai, kad iš pradžių Muitinės ir sienos apsaugos pareigūnams pasakė, jog paliko savo JAV pasą lėktuve“, sakoma skunde.

„Scandinavian Airlines“ patvirtino, kad skrydžio iš Kopenhagos į Jungtines Valstijas metu „įvyko tam tikra situacija, susijusi su vienu keleiviu“.

„Šį klausimą sprendžia atitinkamos JAV ir Danijos institucijos, todėl daugiau komentarų pateikti negalime“, – rašytiniame pranešime teigė oro bendrovė.

S. Očigava FTB agentams sakė, kad turi ekonomikos ir rinkodaros daktaro laipsnį ir kad anksčiau dirbo ekonomistu Rusijoje.

„Očigava teigė, kad tris dienas nemiegojo ir nesuprato, kas vyksta“, – sakoma skunde.

Pareigūnams jis sakė, kad galbūt turėjo lėktuvo bilietą atvykti į Jungtines Valstijas, bet nebuvo tuo tikras. Jis taip pat sakė, kad neprisimena, kaip Kopenhagoje praėjo saugumo patikrą, ir nepaaiškino, ką veikė tame mieste, teigiama skunde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius