Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be šilumos prie 40 laipsnių šalčio likusiems Dudinkos rusams uždrausta net skųstis

Rusijos šiaurėje, Krasnojarsko srityje, esantis Dudinkos miestas jau savaitę gyvena be centrinio šildymo. O gamta jo nelepina lietuviška žiema – termometrai šiuo metu rodo 40 laipsnių žemiau nulio. Valdžia meluoja, kad gedimas sutvarkytas, o nežinomi veikėjai bando gyventojus įbauginti, drausdami jiems apie situaciją skelbti socialiniuose tinkluose, rašo wyborcza.pl.
Šaltis Rusijos Šiaurėje
Šaltis Rusijos šiaurėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nedidelis 25 tūkst. gyventojų turintis Dudinkos miestelis Rusijos šiaurėje, dešiniajame Jenisejaus krante, dar prieš kelias dienas buvo mažai kam žinoma žemė. Subarktinis klimatas lemia, kad čia nuo spalio iki gegužės termometrai rodo minusinę temperatūrą. Šiuo metu spaudžia 40 laipsnių šaltis. Ar tokie orai išsilaikys ir artimiausiu metu, nežinia, optimistai tikisi atšilimo iki -20, pesimistai laukia net -50 laipsnių.

Visa tai gyventojams būtų įprasta, jeigu nebūtų įvykęs gedimas vietos šiluminėje elektrinėje, dėl kurio miestelis liko be šilumos ir karšto vandens. Tačiau nelaimė Rusijos valstybinės žiniasklaidos nesudomino, dėmesį atkreipė tik nepriklausoma televizija „Dožd“.

Valdžia skelbia gedimą pašalinusi, bet gyventojai nesutinka – „Twitter“ jie skelbia, kad butuose temperatūra siekia vos 10 laipsnių, o kartais trūksta ne tik karšto, bet ir šalto vandens.

Keisčiausia šitoje situacijoje yra tai, kad gyventojams bandoma drausti apie problemą skelbti socialiniuose tinkluose. „Vkontakte“ profilį „Išgirsta Dudinkoje“ administruojantis žmogus gavo anoniminį klausimą: „Laba diena, administratoriau! Ar yra galimybė susekti anoniminių publikacijų apie avariją autorius? Šiaip ar taip sužinosime, bet tai užims daugiau laiko.“

Taip pat žinutę atsiuntęs žmogus įspėja nepublikuoti šio pranešimo, o atsakyti asmeniškai.

Tačiau šis nepaklausė ir išpublikavo. Gyventojai įsiuto ir pradėjo grasinti mitingais. „Nors visas miestas šąla, valdžia ne tik nelikviduoja avarijos padarinių, bet ir bando užglaistyti tai, kas įvyko, ir uždrausti mums apie tai kalbėti socialiniuose tinkluose. Neprivaloma to toleruoti, reikia atkreipti žiniasklaidos dėmesį ir priversti kaltuosius atsakyti už tai, kas vyksta. Rytoj į miestą atvyksta gubernatorius, suorganizuokime piketą“, – pirmadienį „Išgirsta Dudinkoje“ profilyje raginti gyventojai.

Socialiniuose tinkluose juokaujama: „Mes turėsime savo Maidaną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius