Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bėglys Viktoras Janukovyčius – jau Rusijos pilietis

Iš Kijevo į Rusiją per Maidano revoliuciją pasprukusiam buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui suteikta Rusijos pilietybė. Kaip skelbia organizacijos „Transparency International“ Rusijos skyrius, rusišką pasą jau turi ir V.Janukovyčiaus sąjungininkas – buvęs Ukrainos premjeras Mykola Azarovas.
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visi įrodymai rodo, kad V.Janukovyčius ir M.Azarovas gavo Rusijos pilietybę, todėl dabar yra saugomi Rusijos vyriausybės“, – skelbiama „Transparency International“ Rusijos skyriaus, vykdančio projektą „Nuplėšti korumpuotųjų kaukes“, ataskaitoje.

Pastebima ir tai, kad M.Azarovas esą pasiruošęs bet kada grįžti į Ukrainos politiką – net jei jam reiktų staiga atsisakyti ką tik gauto rusiško paso. Kita vertus, V.Janukovyčius grįžti į Kijevą net neketina.

Buvęs Ukrainos prezidentas 2014 metų vasarį spruko iš Kijevo, kai po protestų pradėjo griūti jo režimas. Kijevas dabar teigia, kad V.Janukovyčius ir jo aplinka pasisavino dešimtis milijardų dolerių iš valstybės biudžeto.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mykola Azarovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mykola Azarovas

Maskvoje šiuo metu gyvenantis M.Azarovas pernai rugpjūtį suformavo „Ukrainos gelbėjimo komitetą“, kuris neva siekia „atstatydinti perversmininkus“ Kijeve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius