Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bejėgį pacientą sumušęs Permės gydytojas-žudikas patale gulinčiai pacientei: „Kai nusibaigsi, išmesiu tave į sąvartyną!“

Permės regiono tyrėjai sulaukė dar vieno skundo dėl gydytojo anesteziologo elgesio. Buvusi Rusijos širdies ir kraujagyslių chirurgijos centro pacientė Tamara Kolytova teigė nukentėjusi nuo anesteziologo Andrejaus Votiakovo, kuris neseniai po operacijos sumušė pacientą, vyras vėliau mirė, skelbia newsru.com.
Anesteziologas Andrejus Votiakovas sumušė po operacijos lovoje gulėjusį pacientą.
Anesteziologas Andrejus Votiakovas sumušė po operacijos lovoje gulėjusį pacientą. / Kadras iš Youtube.com
Temos: 2 Gydytojas Rusija

T.Kolytovos sesuo Galina laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ papasakojo, kad viskas prasidėjo tuo, kad jai nebuvo leista įeiti į palatą. „Mano sesuo buvo siaubingos būklės. Mes gydytojui tiesiog pasakėme: „Prašau, išgydykite ją.“ Ji dailininkų sąjungos narė, jei kažkas nutiks, jie neatleis. O jis įsiuto, keikėsi, švaistėsi rankomis. O paskui puolė palatos link šaukdamas: „Aš tuoj išmesiu tavo seserį iš čia!“

„Jis įlėkė į palatą kaip išprotėjęs ir rėkė: „Miršti? Nusibaigsi! Aš tave išmesiu į sąvartyną! – su siaubu prisimena Tamara. – Jis ištraukė aparatūros laidą ir  mano lovą nutempė prie durų. Atidarė duris, daužydamas į kampus išvežė į koridorių ir metęs į mane dokumentus išėjo. Taip, jis man trenkė. Aš nesuprantu, kokiu reikia būti žmogumi, kad būtų galima taip elgtis su bejėgiais žmonėmis.“

Moteris teigė tik prisimenanti jo išsprogusias akis ir pažadą, kad ją išmes į sąvartyną. Sesuo iš paskos bėgo šaukdama. „Galų gale jis mane atvežė į kažkokią vietą, kur kiti pacientai laukė operacijos. Metė mano ligos istoriją ir išėjo. – „Life News“ pasakojo Tamara. – Ten pragulėjau visą naktį, tik ryte sesuo surado mano gydytoją, mane perkėlė į intensyvios terapijos skyrių.“

Moterys bijojo prabilti viešai ir kreiptis į policiją, tačiau išgirdusios apie mirtinai sumuštą pacientą ir baudžiamąją bylą, susijusią su anesteziologu A.Votiakovu, nusprendė kreiptis į teisėsaugą.

Sumušė pacientą

Kai su kitu gydytoju užėjau į ligonio palatą, jis pradėjo mane bjauriausiais žodžiais įžeidinėti. Prisipažinsiu, aš tada pratrūkau, – neslėpė anesteziologas.

Praėjusią savaitę internete pasirodė vaizdo medžiaga, kurioje anesteziologas matomas mušantis neįgalų 61-erių pacientą, kuriam buvo ką tik atlikta širdies šuntavimo operacija. Pacientas netrukus mirė.

Tyrėjų duomenimis, 61 metų vyras atvyko gydytis į Kirovo srities ligoninę. Po apžiūros jam buvo paskirta planinė operacija. Po jos ir įvyko žiaurus incidentas, kurį užfiksavo stebėjimo kameros. Medikas smūgiavo į galvą ir krūtinės sritį. Incidentas įvyko dar vasario 21 dieną, tačiau niekas iš egzekucijoje dalyvavusių medikų apie kolegos elgesį nepranešė. Vaizdo įrašas internete pasirodė po pusmečio, kai visuomenė atkreipė dėmesį į dar kelias keistas Rusijos širdies ir kraujagyslių chirurgijos centro pacientų mirtis.

Regiono tiriamasis komitetas kol kas neturi duomenų, apie priežastinį ryšį tarp sumušimo ir žmogaus mirties. Pabrėžiama, kad byla iškelta dėl įvykio, o ne prieš konkretų gydytoją.

Jau kitą dieną anesteziologas buvo atleistas iš darbo. Jo apklausti nebuvo galimybės, mat gydytojas po bandymo nusižudyti atsidūrė ligoninėje.

Pripažino mušęs

Pats A. Votiakovas prieš tai prisipažino mušęs bejėgį pacientą esą už „įžeidžiančius žodžius“.

„Tai buvo sunki diena po paros budėjimo. Kai su kitu gydytoju užėjau į ligonio palatą, jis pradėjo mane bjauriausiais žodžiais įžeidinėti. Prisipažinsiu, aš tada pratrūkau. Mes tiek vargome, bandydami pastatyti jį ant kojų, o jis nerodė jokio dėkingumo! Aišku, ir tas lėtinis nuovargis padarė savo, pratrūkau. Kolegoms matant, kelis kartus jam trenkiau“, – neslėpė gydytojas.

Medikas teigia, jog smūgis pacientui širdies srityje niekaip negalėjo pakenkti po operacijos dar neatsigavusiam ligoniui. Jo manymu, vyras mirė dėl kitų priežasčių.

Sveikatos apsaugos ministerija ketina vertinti ir kito gydytojo, Rusijos širdies ir kraujagyslių chirurgijos centro vyriausiojo gydytojo Sergejaus Suchanovo, veiksmus. Vietos medikai jį aktyviai užstojo. Internete pasirodė viešas kreipimasis į Rusijos žmones, kuriame teigiama, kad S.Suchanovas yra aukštos kvalifikacijos chirurgas, nuoširdus, sąžiningas ir padorus žmogus.

Baudžiamoji byla ir su ja susiję sprendimai laiške įvardijami kaip šmeižtas, gandai ir neteisingi kaltinimai. Laišką pasirašė 36 žmonės. Tarp jų – gydytojai ir S.Suchanovo pacientai. Laišką parašė ir Permės krašto vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius