Belgiją sukrėtė žiaurumas – vaizdo įraše užfiksuota, kaip šeši policininkai mirtinai sumušė nuogai išrengtą jaunuolį

Vaizdo kamera nufilmuotas įvykis, kaip psichinio priepuolio ištiktas jaunuolis paprašęs policijos pagalbos miršta žiauriai su juo susidorojus šešiems policininkams, penktadienį sukrėtė visą Belgiją.
Policijos žiaurumą liudijantis reginys, įvykęs 2010-ųjų pradžioje Antverpeno priemiestyje, buvo parodytas per olandų kalba transliuojamą televiziją VRT ketvirtadienį vakare.
Policijos žiaurumą liudijantis reginys, įvykęs 2010-ųjų pradžioje Antverpeno priemiestyje, buvo parodytas per olandų kalba transliuojamą televiziją VRT ketvirtadienį vakare. / Kadras iš vaizdo reportažo
Temos: 1 Belgija

Policijos žiaurumą liudijantis reginys, įvykęs 2010-ųjų pradžioje Antverpeno priemiestyje, buvo parodytas per olandų kalba transliuojamą televiziją VRT ketvirtadienį vakare.

Penktadienį ši sukrečianti istorija jau mirgėjo laikraščių pirmuosiuose puslapiuose; vidaus reikalų ministrė pavadino šį įvykį „skandalingu“.

Ji pareiškė nurodžiusi vietinei valdžiai nušalinti nuo pareigų ir teisti pareigūną, kuris daug kartų smogė 26-erių vyrui, kurį jo kolegos laikė prispaudę.

Jonathanas Jacobas, apie kurio gyvenimo paskutines valandas per televiziją buvo parodyta ilgame dokumentiniame filme, mirė kameroje 2010-ųjų sausio 6 dieną po minėto incidento.

Kultūrizmą ir žirgus mėgęs fanatikas, pasak jo tėvo, J.Jacobas vartojo amfetaminą; aną susirėmimo su policija vakarą jis kentėjo nuo abstinencijos.

Paprašęs policijos patrulio padėti, jis buvo nuvežtas į psichiatrijos kliniką, kurioje atsisakyta jį priimti, nes jis kumščiais pagrasino policininkams.

Šie nuvežė jaunuolį, kažkuriuo metu išrengtą nuogai, į policijos nuovadą, kur jis buvo uždarytas mažoje apie 3,5 kvadratinio metro kameroje.

Nuovados vaizdo įraše matyti, kaip šeši šalmuoti policininkai, apsiginklavę skydais ir lazdomis, artėja prie kameros durų, įmeta į vidų trenksmo granatą. Įsiveržę vidun jie prispaudžia siaubo apimtą besiraitantį nuogą jaunuolį prie gulto.

Vienas pareigūnų kelis kartus smogia jam, o tada gydytojas suleidžia jam raminančiųjų.

Policininkai pastebi, jog jis nejuda; pastangos jį atgaivinti buvo nesėkmingos.

Vasarį Belgijos teisėsauga nusprendė, jog kartu su jaunuolį mušusiu pareigūnų būtų teisiamas klinikos vadovas bei psichiatras, atsisakęs jį priimti.

VIDEO: Jonathanas Jacobas, apie kurio gyvenimo paskutines valandas per televiziją buvo parodyta ilgame dokumentiniame filme, mirė kameroje 2010-ųjų sausio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius