-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijoje išaiškintas Kinijos prekybos sekso darbuotojomis tinklas

Belgijos policija antradienį suėmė 25 įtariamuosius per reidus, kuriuose sulaikyta tarptautinė grupuotė, kaip įtariama, prekiavo Kinijos sekso darbuotojomis, pranešė prokurorai.
Prostitucija
Prostitucija / 123RF.com nuotr.

Per reidą dviejose dešimtyse adresų keliuose Belgijos miestuose buvo aptikta daugiau kaip 20 įtariamų prekybos žmonėmis aukų – visos jos kinės.

Be reidų Belgijoje, policijos agentūra Europolas koordinavo reidus Ispanijoje – Barselonoje ir Alikantėje –, per kuriuos buvo sulaikytas vienas įtariamasis, kad būtų išduotas Belgijai.

„Tai viena didžiausių pastarųjų metų intervencijų prekybos žmonėmis srityje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Belgijos federalinės prokuratūros atstovas spaudai Ericas Van Duyse.

Dauguma sulaikytųjų buvo kinų kilmės, o trys iš jų turėjo Belgijos pilietybę.

Prokurorų teigimu, ši grupuotė verbavo moteris Kinijoje ir gabeno jas į Europą, kur jos buvo „seksualiai išnaudojamos, daugiausia privačiai prostitucijai“, naudojantis specializuotomis interneto svetainėmis.

Įtariama, kad organizacija šiai veiklai naudojo viešbučių ir poilsio namų nuomą internetu ir pasilikdavo sau liūto dalį moterų gautų pinigų.

Daugelis moterų, kuriomis, kaip teigiama, naudojosi gaujos nariai, neturėjo galiojančių dokumentų, leidžiančių gyventi Europoje, o tai didino jų priklausomybę nuo organizacijos.

Jos „dažnai buvo vežiojamos po Europą“, o organizacijos pajamos esą buvo pervedamos į užsienį „teisėtais ir neteisėtais“ būdais.

Belgijoje reidai vyko Briuselyje, Antverpene, Šarlerua, Leuvene, Levene ir Nešato mieste, 26 adresais.

Belgijoje suimtus 25 įtariamuosius apklausė policija, kuri turėjo perduoti tyrimo teisėjui visus asmenis, turinčius pakankamai įrodymų prieš juos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius