Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgijoje nustatytas pirmasis AKM atvejis

Belgijoje užfiksuotas pirmasis šioje šalyje afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejis. Liga patvirtinta ištyrus dvi dėl AKM nugaišusių šernų liekanas, penktadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

VMVT duomenimis, Belgijoje patvirtinti AKM atvejai nustatyti pasienyje su Prancūzija ir Liuksemburgu, siena su Vokietija yra maždaug už 65 km.

Kol kas AKM židinių šio regiono kiaulių laikymo vietose nėra nustatyta.

Apie AKM protrūkį atsakinga Belgijos institucija oficialiai informavo Europos Komisiją ir kitas Europos Sąjungos valstybes.

„Pagal Belgijos kolegų pateiktą informaciją, aptiktos šernų gaišenos yra suirusios, tad spėjama, kad gyvūnai galėjo nugaišti maždaug prieš mėnesį“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas VMVT direktorius Darius Remeika.

„Dar kartą noriu pabrėžti biologinio saugumo svarbą ūkiuose, nes kol kas tai vienintelė priemonė, galinti apsaugoti nuo ypač pavojingos ir agresyviai plintančios ligos“, – priduria jis.

Anot D.Remeikos, Belgijoje nustatytas AKM atvejis yra pirmasis centrinėje Europoje, apie 1 tūkst. kilometrų nutolęs nuo artimiausių AKM židinių, nustatytų Čekijoje.

AKM Belgijoje nebuvo registruotas nuo 1985 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius