Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgijoje siautėjęs pedofilas žudikas Marco Dutroux prašosi išleidžiamas kalėti namų arešto sąlygomis

Belgijoje siautėjęs pedofilas žudikas Marco Dutroux pirmadienį stojo prieš specialųjį teismą, kuris nagrinėja jo prašymą leisti likusią bausmę atlikti namų arešto sąlygomis su specialiu elektroniniu stebėjimo įtaisu.
Marco Dutroux
Marco Dutroux / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pedofilija Belgija

Išankstinio paleidimo prašymas buvo pateiktas atlikus beveik 16 metų iš jam skirtos įkalinimo iki gyvos galvos bausmės. Belgijos teismas skyrė M.Dutroux laisvės atėmimą iki gyvos galvos dėl šešių mažamečių ir paauglių mergaičių pagrobimo ir žaginimo praeito amžiaus 10-ajame dešimtmetyje. Dvi iš savo aukų M.Dutroux nužudė, apsvaiginęs narkotikais ir užkasęs gyvas, dar dvi numarino badu užrakintas rūsyje.

56-erių metų M.Dutroux prašymo nagrinėjimas Briuselio teisme vyko už uždarų durų, teismo rūmus apsupus 125 policijos ir saugumo pareigūnų. Tą dieną buvo atšauktas visų kitų bylų nagrinėjimas teisme, į kurį žurnalistai  taip pat nebuvo įleisti. Nuteistasis svarstyme dalyvavo, patvirtino saugumo pareigūnai.

Tuo tarpu šalia teismo rūmų susirinkęs būrelis protestuotojų reikalavo pakarti M.Dutroux ir skandavo: „Virvę pedofilams!“.

Sprendimas dėl M.Dutroux prašymo bus priimtas ne anksčiau kaip vasario 18 dieną. Jeigu šis prašymas bus patenkintas, jo vykdymas bus pradėtas ne anksčiau kaip balandžio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius